Jeśli szukasz przepisu na szybką i nieskomplikowaną przekąskę, mam coś, co na pewno Ci się spodoba. Co powiesz na mozzarellę w panierce z szynką i bazylią? Brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej!
Pyszności
Składniki:
1 szt. mozzarella w kawałku
4 plastry szynka
4 liście bazylia
2 szt. jajka
1 łyżka zioła prowansalskie
1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
1. Podziel mozzarellę na mniejsze kawałki. Następnie w każdym z elementów zrób kieszonkę, do której włożysz szynkę i liść bazylii.
2. Kiedy nafaszerujesz już wszystkie kawałki sera, przygotuj panierkę dodając do bułki tartej zioła prowansalskie.
3. Kawałki mozzarelli obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tarce.
4. Następnie umieść poszczególne kawałki na patelni i smaż je do czau, aż uzyskają złoty kolor.