Panierowana mozzarella z szynką i bazylią

Jeśli szukasz przepisu na szybką i nieskomplikowaną przekąskę, mam coś, co na pewno Ci się spodoba. Co powiesz na mozzarellę w panierce z szynką i bazylią? Brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 1 szt. mozzarella w kawałku
  2. 4 plastry szynka
  3. 4 liście bazylia
  4. 2 szt. jajka
  5. 1 łyżka zioła prowansalskie
  6. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. Podziel mozzarellę na mniejsze kawałki. Następnie w każdym z elementów zrób kieszonkę, do której włożysz szynkę i liść bazylii.

Obrazek

2. Kiedy nafaszerujesz już wszystkie kawałki sera, przygotuj panierkę dodając do bułki tartej zioła prowansalskie.

Obrazek

3. Kawałki mozzarelli obtocz dwukrotnie w jajkach i bułce tarce.

Obrazek

4. Następnie umieść poszczególne kawałki na patelni i smaż je do czau, aż uzyskają złoty kolor.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają tego owocu. Warto spróbować, bo wspiera prawidłową pracę jelit
Polacy nie znają tego owocu. Warto spróbować, bo wspiera prawidłową pracę jelit
Jak długo możesz przechowywać wodę w plastikowej butelce? Mało kto odpowiada dobrze
Jak długo możesz przechowywać wodę w plastikowej butelce? Mało kto odpowiada dobrze
Ogórki gyros to nowy hit do słoików. Nie ma osoby, której nie zachwyci ich smak
Ogórki gyros to nowy hit do słoików. Nie ma osoby, której nie zachwyci ich smak
Pyszne mięso robię w kremowym sosie. Jest tak miękkie jak z najlepszej restauracji
Pyszne mięso robię w kremowym sosie. Jest tak miękkie jak z najlepszej restauracji
Dodaj 3 łyżki do gotującego się mięsa. W mig zmięknie i będzie rozpływać się w ustach
Dodaj 3 łyżki do gotującego się mięsa. W mig zmięknie i będzie rozpływać się w ustach
Przez lata próżno było szukać ich w Polsce. Teraz znów są, a kosztują nawet 8 tys. za kilogram
Przez lata próżno było szukać ich w Polsce. Teraz znów są, a kosztują nawet 8 tys. za kilogram
Do obiadu robię lekką surówkę z czerwonej kapusty. Znika szybciej niż kotlety
Do obiadu robię lekką surówkę z czerwonej kapusty. Znika szybciej niż kotlety
Teraz co niedzielę robię kotlety szwajcarskie. Rodzina zachwyca się nimi za każdym razem
Teraz co niedzielę robię kotlety szwajcarskie. Rodzina zachwyca się nimi za każdym razem
Dodaj kilka kropelek. Rosół w sekundę stanie się klarowny
Dodaj kilka kropelek. Rosół w sekundę stanie się klarowny
Zrób jedną rzecz, a ogórki będą chrupiące i jędrne. Zachowają świeżość dwa razy dłużej
Zrób jedną rzecz, a ogórki będą chrupiące i jędrne. Zachowają świeżość dwa razy dłużej
Cena za jagody przyprawia o zawrót głowy. Ale ekspertka ostrzega
Cena za jagody przyprawia o zawrót głowy. Ale ekspertka ostrzega
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza