PrzepisPanierowane kotlety z ziemniaków

Panierowane kotlety z ziemniaków

Panierowane kotlety z ziemniaków
Pyszności

21.03.2020 17:00, aktual.: 24.03.2020 08:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Co powiesz na panierowane kotlety z ziemniaków z ekstra dodatkami? Prawda, że brzmi ciekawie? Gwarantujemy, że kiedy tylko zapoznasz się całym przepisem, od razu zgłodniejesz!

Składniki:

  1. 1 kg ziemniaki
  2. 50 g ser cheddar
  3. 200 g szynka wieprzowa
  4. 1/3 szkl natka pietruszki posiekana
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 4 szt. żółtka

Panierka

  1. 1/2 szkl. mąka pszenna
  2. 4 szt. białka
  3. 1/2 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Następnie je rozgnieć i dodaj: szynkę, żółty ser, natkę pietruszki i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Przełóż część ziemniaczanej mieszanki do formy. Do każdego kubeczka dodaj po jednym żółtku.

Obraz

3. Przykryj wierzch ziemniaczaną mieszanką.

Obraz

4. Następnie obtocz w mące, białkach i bułce tartej. Smaż przez chwilę na rozgrzanej patelni.

Obraz

5. Gotowe kotlety możesz podawać z posiekaną pietruszką.

Obraz