Panierowane trójkąty z camemberta rozpływają się w ustach. Błyskawicznie znikają z talerza
20.07.2023 16:30
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Panierowany camembert to pyszny przepis na chrupiącą przekąskę na imprezę. Złociste trójkąty to hit, który błyskawicznie znika z talerza.
Kiedy w moim domu mają pojawić się goście, uwielbiam poczęstować ich czymś pysznym. Dobra przekąska wcale nie musi być skomplikowana ani wymyślna. Chrupiące trójkąciki po ugryzieniu uwalniają ze środka pyszny, wyrazisty i roztopiony ser camembert. Takie połączenie zawsze robi efekt "wow", chociaż jest niesamowicie proste. Do przygotowania wykorzystałam panierkę panko, czyli rodzaj japońskiej bułki tartej. Jest ona grubsza, przez co panierka staje się jeszcze bardziej chrupiąca. Taką przekąskę dobrze jest podać w towarzystwie prostego dipu, chociaż równie dobrze sprawdzi się tutaj żurawina.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo
Panierowany camembert w panko
Składniki:
- 150 g sera camembert,
- 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 2-3 jaja,
- 1 szklanki panierki panko.
Sposób przygotowania: