Panierowany filet z kurczaka z OVI

Panierowany filet z kurczaka skrywa w sobie same rarytasy. Tym razem postawiliśmy na kombinację szynki, cukinii i mozzarelli. Smakuje obłędnie 😉

Obrazek
Pyszności

Naszego kurczaka przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. cukinia
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 szt. filety z kurczaka
  4. 4 szt. szynka plastry
  5. 1 szt. mozzarella kulka
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz

Do panierowania

  1. 1 szt. jajko roztrzepane
  2. 1/2 szkl mąka pszenna
  3. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię w cienkie plastry. Następnie umieść je w Ovi, polej oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą. Uruchom sprzęt na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Podziel filet z kurczaka na pół, po czym rozbij go przy pomocy tłuczka. Teraz dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

3. Na każdym filecie ułóż plastry cukinii, szynki i mozzarellę. Zwiń w kieszonką.

Obrazek

4. Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

5. Tak przygotowanego kurczaka umieść w Ovi wraz z frytkami. Polej całość oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka