PrzepisPaprykarz szczeciński domowej roboty

Paprykarz szczeciński domowej roboty

Paprykarz szczeciński domowej roboty
Pyszności

09.09.2019 17:00, aktual.: 18.03.2024 15:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem mamy dla Ciebie paprykarz szczeciński domowej roboty. Jeśli masz do niego ogromną słabość, ten przepis powstał z myślą właśnie o Tobie ?

Składniki:

  1. 200 g ryż parboiled
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 2 łyżeczki słodka papryka
  4. 2 łyżeczki suszony majeranek
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżczki pieprz
  7. 1 szt. cebula
  8. 1 szt. marchewka
  9. 1 szt. korzeń pietruszki
  10. 1/2 szkl. bulion warzywny
  11. 250 g wędzona makrela
  12. 1 szt. papryka
  13. 50 g przecier pomidorowy
  14. 1 łyżeczka ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i korzeń pietruszki.

Obraz

2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij także o bulionie warzywnym.

Obraz

3. Duś pod przykryciem przez 5 minut.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do blendera i dodaj do niej: paprykę bez skórki, makrelę wędzoną, przecier pomidorowy, paprykę ostrą i słodką oraz majeranek.

Obraz

5. Powstałą mieszankę połącz z ryżem.

Obraz

6. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także