Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Czy maluch może pokochać papryki faszerowane? Oczywiście, że tak! Wystarczy umieścić w nich same rarytasy, którym z pewnością nie odmówi!

Obrazek
Pyszności

Tym razem postawiliśmy na szpinak i pomidory. To dopiero wystrzałowa kombinacja ?

Składniki:

  1. 2-3 szt. papryki
  2. 3 szt. pomidory
  3. 200 g serek śmietankowy
  4. 1/2 szkl. świeży szpinak
  5. 1 garść świeża bazylia
  6. 1 ząbek czosnek
  7. 1/4 szkl. orzeszki pini
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.

Obrazek

3. Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.

Obrazek

4. Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
Świąteczne gołąbki piekę tylko w takiej temperaturze. Kapusta jest mięciutka i delikatna, a farsz nie za suchy
Robię zamiast makowca. Gościom z wrażenia aż opada szczęka
Robię zamiast makowca. Gościom z wrażenia aż opada szczęka
Sekretny przepis Makłowicza. Jeden składnik zmienia smak grzybowej
Sekretny przepis Makłowicza. Jeden składnik zmienia smak grzybowej
Wiele osób popełnia te błędy. To przez to zakwas pleśnieje
Wiele osób popełnia te błędy. To przez to zakwas pleśnieje
Na Podkarpaciu dodają do grochu. Mało postne, ale wszyscy się zajadają
Na Podkarpaciu dodają do grochu. Mało postne, ale wszyscy się zajadają
Najlepsza surówka do smażonej ryby. Przyjemnie chrupie i podkreśla smak
Najlepsza surówka do smażonej ryby. Przyjemnie chrupie i podkreśla smak
Smaczna ryba prawie bez ości i intensywnego zapachu. Mówią o niej "morski kurczak"
Smaczna ryba prawie bez ości i intensywnego zapachu. Mówią o niej "morski kurczak"
Chrupiące paszteciki w cieście francuskim. Jeden błąd może sprawić, że nie wyrosną
Chrupiące paszteciki w cieście francuskim. Jeden błąd może sprawić, że nie wyrosną
W Neapolu się zajadają. Dawniej był obiad dla najbiedniejszych
W Neapolu się zajadają. Dawniej był obiad dla najbiedniejszych
Bez tego dania nie siada do stołu. Zdradził nam rodzinny przepis i przestrzega przed jednym
Bez tego dania nie siada do stołu. Zdradził nam rodzinny przepis i przestrzega przed jednym
Wigilijny wypiek z Lubelszczyzny. W farszu z Perkowic jest kapusta, grzyby i jeszcze 1 składnik
Wigilijny wypiek z Lubelszczyzny. W farszu z Perkowic jest kapusta, grzyby i jeszcze 1 składnik
Ta sałatka podbija TikToka. Konkurencja dla jarzynowej
Ta sałatka podbija TikToka. Konkurencja dla jarzynowej
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟