PrzepisPapryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami

Papryki faszerowane szpinakiem i pomidorami
Pyszności

27.05.2019 12:00, aktual.: 29.05.2020 14:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Czy maluch może pokochać papryki faszerowane? Oczywiście, że tak! Wystarczy umieścić w nich same rarytasy, którym z pewnością nie odmówi!

Tym razem postawiliśmy na szpinak i pomidory. To dopiero wystrzałowa kombinacja ?

Składniki:

  1. 2-3 szt. papryki
  2. 3 szt. pomidory
  3. 200 g serek śmietankowy
  4. 1/2 szkl. świeży szpinak
  5. 1 garść świeża bazylia
  6. 1 ząbek czosnek
  7. 1/4 szkl. orzeszki pini
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Usuń kapelusze i zawartość papryk. Rozprowadź w nich oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc w blenderze: świeży szpinak, pomidory, świeżą bazylię, orzeszki pini, serek śmietankowy oraz czosnek.

Obraz

3. Powstałą mieszankę umieść w podpieczonych paprykach i ponownie wstaw je do piekarnika na kolejne 15 minut.

Obraz

4. Gotowe danie udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki. Smacznego!

Obraz