Paprykowe naleśniki z kurczakiem

Naleśniki z kurczakiem przeszły dziś w naszej kuchni prawdziwą metamorfozę. Nie dość, że nabrały pięknych rumieńców, to jeszcze ukryliśmy w nich kolorowe składniki. To był strzał w 10 👍

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu idealnego ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Naleśniki

  1. 3 szt. jajka
  2. 200 g mąka pszenna
  3. 300 ml mleko
  4. 1/3 szkl. olej roślinny
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 łyżeczka sól

Farsz

  1. 400 g kukurydza
  2. 300 g pomidorki koktajlowe
  3. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  4. 8 szt. ser żółty plastry
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 2 szt. filety z kuczaka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 200 g śmietana 18% gęsta
  9. 1 łyżeczka słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Podziel filet z kurczaka na dwie części. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Obrazek

2. Tak przygotowanego kurczaka podsmaż z każdej strony na rozgrzanej patelni.

Obrazek

3. Czas przygotować ciasto na naleśniki w ciekawym kolorze. W szybki i prosty sposób zrobisz to przy pomocy blendera próżniowego. Wystarczy, że zmiksujesz w urządzeniu: jajka, mleko, olej roślinny, mąkę pszenną, czerwoną paprykę i sól.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.

Obrazek

5. Następnie połącz w dużej misce: podsmażonego i poszarpanego kurczaka, śmietanę, kukurydzę, natkę pietruszki oraz pomidorki koktajlowe. Umieść mieszankę na środku naleśnika i zwiń boki do środka.

Obrazek

6. Następnie przełóż naleśniki do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥