Parówkowe kwiatki

Zaserwuj swoim maluchom pyszne śniadanie w formie kwiatów. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto kruche
  2. 10 szt. parówki
  3. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Następnie na każdym z nich ułóż parówkę i zawiń.

Obrazek

3. Ponacinaj każdy rulon, dzieląc na 6 części.

Obrazek

4. Poukładaj kawałki tak, aby wyszedł kwiatek. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Nasz babcie robiły ją na początku listopada. Na kromce świeżego pieczywa z ogórkiem kiszonym smakuje jak marzenie
Nasz babcie robiły ją na początku listopada. Na kromce świeżego pieczywa z ogórkiem kiszonym smakuje jak marzenie
Rano przygotowuję tureckie śniadanie w nowej odsłonie. Już nie wracam do zwykłej jajecznicy
Rano przygotowuję tureckie śniadanie w nowej odsłonie. Już nie wracam do zwykłej jajecznicy