PrzepisDla DzieciParówkowe kwiatki

Parówkowe kwiatki

Zaserwuj swoim maluchom pyszne śniadanie w formie kwiatów. Po prostu palce lizać!

Parówkowe kwiatki
Pyszności

01.04.2019 | aktual.: 02.04.2019 08:53

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto kruche
  2. 10 szt. parówki
  3. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie na każdym z nich ułóż parówkę i zawiń.

Obraz

3. Ponacinaj każdy rulon, dzieląc na 6 części.

Obraz

4. Poukładaj kawałki tak, aby wyszedł kwiatek. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie