PrzepisPrzekąskiPasta jajeczna z tostami i kiełkami lucerny

Pasta jajeczna z tostami i kiełkami lucerny

Pasta jajeczna z tostami i kiełkami lucerny
Pyszności
02.07.2019 17:00, aktualizacja: 03.07.2019 08:10

Jak pasta jajeczna, to tylko w takim układzie, jak zaraz będziesz mieć okazję zobaczyć. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze jej przygotowanie jest bajecznie proste. Czego chcieć więcej?

Składniki:

  1. 1/2 szkl. szczypiorek
  2. 6-7 szt. jajka ugotowne
  3. 1 szt. awokado
  4. 1 szt. ogórek szklarniowy
  5. 1 szt. pierś z kurczaka ugotowana
  6. 3 łyżki majonez
  7. 40 g kiełki lucerny
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz
  10. 1 szt. chleb tostowy pełnoziarnisty

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą pokrojone i rozdrobnione produkty: szczypiorek, ugotowane jajka, awokado, ogórek szklarniowy oraz ugotowaną pierś z kurczaka.

Obraz

2. Następnie dodaj: majonez, sól i pieprz.

Obraz

3. W formie do pieczenia umieść pierwszy rząd chleba tostowego. Na nim ułóż część mieszanki z miski.

Obraz

4. Potem dodaj kiełki i ponownie umieść chleb.

Obraz

5. I czas na kolejną warstwę mieszanki oraz partię chleba tostowego. Wstaw formę do lodówki na 2-3 godziny.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także