PrzepisObiadPasta łososiowa domowej roboty

Pasta łososiowa domowej roboty

Pasta łososiowa domowej roboty
Pyszności

02.01.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 15:23

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pasta łososiowa domowej roboty urozmaici każde śniadanie. Dzięki niej zjesz pożywne śniadanie, które doda Ci energii na cały dzień. Po prostu palce lizać!

W przygotowaniu smacznej pasty pomógł nam parowar marki Philips.

Składniki:

  1. 300 g filet z łososia
  2. 1/2 szt. cytryna sok
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1 szt. czerwona cebula
  5. 50 g suszone pomidory w oleju
  6. 1 pęczek świeży koperek
  7. 250 g ser ricotta

Sposób przygotowania:

1. Filety łososia skropl cytryną i dopraw solą. Następnie przygotuj w parowarze. Cały proces powinien trwać ok. 15 minut.

Obraz

2. W robocie kuchennym zmiksuj czerwoną cebulę, suszone pomidory i świeży koperek.

Obraz

3. Po chwili dodaj wcześniej przygotowanego łososia i ricottę.

Obraz

4. Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także