Moja babcia jest zazdrosna, nie udało jej się zrobić lepszej. Ta pasta kanapkowa znika w ułamku sekundy

Kanapki z szynką, jajkiem i serem już Ci się znudziły? Pasta z makreli doskonale rozwiązuje ten problem. Jeśli jesteś chętny, to wychodzimy z dwoma sprawdzonymi sposobami. Idealnie sprawdzają się na śniadanie, jak i kolację. Koniecznie zobacz, co przygotowaliśmy.

Obrazek
Paulina

Makrela w puszce to produkt, który bez problemu dostaniemy w każdym sklepie. Wystarczy kilka składników, by z jej udziałem powstała pyszna pasta. Ryba ta świetnie smakuje w towarzystwie ogórka, szczypioru, serka śmietankowego lub twarogu. Te produkty nadają paście wyrazistego smaku. Jeśli nie wierzysz, musisz spróbować naszych przepisów. Pierwszy jest tak dobry, że nawet moja babcia jest zazdrosna. Zobacz listę składników i sposób przygotowania potrawy.

Pasta z makreli w pomidorach- przepis

Obrazek

Składniki:

  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • 1 cebula
  • jeden ogórek kiszony
  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • 5 rzodkiewek
  • szczypiorek
  • szczypta ostrej papryki mielonej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Na początek makrele przełóż do miski i rozdrobnij. Następnie dodaj twaróg i wszystko ze sobą połącz. Cebule pokrój w drobną kostkę, a pozostałe warzywa zetrzyj na tarce. Ostatnim składnikiem jest szczypiorek, siekamy i dodajemy go do pozostałych składników. Aby nasza pasta miała wyrazisty smak, dodaj przyprawy, takie jak sól, pieprz i paprykę. Podawaj ją z ulubionym pieczywem i dodatkiem warzyw.

Pasta z dodatkiem kiszonego ogórka

Pasta z makreli

Pasta z makreli -Pyszności; Foto: Canva

Składniki:

  • puszka makreli w sosie pomidorowym
  • 1 cebula
  • 150 g serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • szczypiorek
  • 1/3 łyżeczki papryki mielonej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Na sam początek przełóż makrelę do miski i rozdrobnij ją na małe kawałki. Następnie dodaj serek śmietankowy. Całość możesz wymieszać za pomocą widelca lub blendera, jeśli chcesz, aby twoja pasta miała gładką konsystencję. Tak przygotowaną pastę należy doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodajemy posiekany szczypiorek i drobną pokrojoną cebulę. Ponownie całość mieszamy i gotowe. Jeśli chcesz, aby twoja pasta z makreli była jeszcze smaczniejsza, schłódź ją w lodówce przez około 2 godziny. Podawaj ją z ulubionym pieczywem i dodatkiem warzyw.

Jeśli chcesz przygotować rybę na obiad, dobrze sprawdzi się nasz przepis na łososia z zielonym pesto:

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości