PrzepisPrzekąskiPasztecik z mięsno-grzybowym farszem

Pasztecik z mięsno-grzybowym farszem

Pasztecik z mięsno-grzybowym farszem
Pyszności

28.01.2018 17:00, aktual.: 29.01.2018 08:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś przychodzimy do Was z pomysłem na pyszną przekąskę. Genialne paszteciki z mięsno-grzybowym farszem to prawdziwe "niebo w gębie", nic więc dziwnego, że ślinka cieknie na sam widok :)

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 400 g pierś z indyka pokrojona w kostkę
  3. 1/2 szt. czerwona papryka pokrojona w kostkę
  4. 150 g pieczarki pokrojone w paski
  5. 90 ml czerwone wino
  6. 150 g serek mascarpone
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą pierś z indyka i paprykę.

Obraz

2. Po chwili dodaj pieczarki i czerwone wino. Smaż do chwili, aż alkohol wyparuje.

Obraz

3. Zdejmij patelnię z palnika i dodaj do farszu mascarpone. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

4. Ciasto francuskie podziel na kwadraty. Na połowie rozłóż farsz i dookoła rozsmaruj roztrzepane jajko. Następnie przełóż kolejną warstwą z ciasta francuskiego. Zrób nacięcia i całość posmaruj jajkiem. Piecz paszteciki przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także