Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego nadziewane sosem bolognese

Jeżeli szukasz przepisu na ciekawą przekąskę lub przystawkę, to znajdujesz się w idealnym miejscu.

Obrazek
Pyszności

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne paszteciki z ciasta francuskiego, nadziewane aromatycznym sosem bolognese.

Są naprawdę pyszne, a do tego tak łatwo je wykonać!

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 2 łyżki olej
  2. 250 g mięso mielone z indyka
  3. 1 opak. sos bolognese
  4. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  5. 1 opak. ciasto francuskie
  6. oliwa z oliwek
  7. 150 ml jogurt naturalny gęsty
  8. 1 ząbek czosnek wycisnięty
  9. 1 łyżka bazylia świeżo posiekana
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso mielone. Podsmaż mięso, a kiedy zmieni swój kolor z różowego na brązowawy, dodaj sos bolognese. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj go przez 5 minut. Po 5 minutach dodaj pietruszkę, dokładnie wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
2. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego kwadraty o boku ok. 8 cm.
3. Do każdego kwadratu nałóż po 1 czubatej łyżce sosu, a następnie zawiń tak, aby powstały trójkąty. Za pomocą widelca ponakłuwaj boki, aby końcówki ciasta dobrze się ze sobą połączyły.
4. Ułóż paszteciki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nasmaruj je z wierzchu oliwą z oliwek. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 10 minut.
5. W czasie pieczenia zajmiemy się przygotowaniem sosu, z którym podamy paszteciki. W tym celu do miseczki włóż jogurt, czosnek, bazylię i dobrze wszystko wymieszaj.
6. Po 10 minutach wyjmij paszteciki z piekarnika i przełóż je na talerze. Podawaj z przygotowanym sosem.
7. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Tę kawę mogą pić nawet dzieci. Jak wpływa na zdrowie?
Tę kawę mogą pić nawet dzieci. Jak wpływa na zdrowie?
Zrobiłam idealny sernik na deser. Wlałam 1 dodatek i wszyscy proszą mnie o przepis
Zrobiłam idealny sernik na deser. Wlałam 1 dodatek i wszyscy proszą mnie o przepis
Hamuje apetyt na słodkie. Warto mieć w kuchni oryginalną
Hamuje apetyt na słodkie. Warto mieć w kuchni oryginalną
Czy można jeść jajka po terminie? Oto co może się stać
Czy można jeść jajka po terminie? Oto co może się stać
Inni okładają nim mięso, ja kruszę do kawy. Jelita ruszają z kopyta
Inni okładają nim mięso, ja kruszę do kawy. Jelita ruszają z kopyta
Ewa Wachowicz dodaje do rosołu. Podbija smak bardziej niż maggi
Ewa Wachowicz dodaje do rosołu. Podbija smak bardziej niż maggi
Możesz nie wiedzieć, jaki skarb masz w ogrodzie. "Kaukaski szafran"
Możesz nie wiedzieć, jaki skarb masz w ogrodzie. "Kaukaski szafran"
Najzdrowszy jesienny owoc już jest w sklepach. Podkręca libido, wspiera serce i mózg
Najzdrowszy jesienny owoc już jest w sklepach. Podkręca libido, wspiera serce i mózg
Porównał kwaśnicę ze Szczawnicy i Zakopanego. Po pierwszej łyżce wydał werdykt
Porównał kwaśnicę ze Szczawnicy i Zakopanego. Po pierwszej łyżce wydał werdykt
Ewa Wachowicz sięgnęła po przepis z PRL-u. Podmieniła 1 kluczowy składnik i wyszło pysznie
Ewa Wachowicz sięgnęła po przepis z PRL-u. Podmieniła 1 kluczowy składnik i wyszło pysznie
Ciocia spod Lublina co roku gotuje gar na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa jak żadna inna zupa
Ciocia spod Lublina co roku gotuje gar na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa jak żadna inna zupa
Odkąd spróbowałem kotletów galicyjskich, nie robię już mielonych. Soczyste jak żadne inne
Odkąd spróbowałem kotletów galicyjskich, nie robię już mielonych. Soczyste jak żadne inne