Pekanowe gofry dla malucha

Pekanowe gofry dla malucha stały się hitem w naszych domach. I nie ma się co dziwić, w końcu genialnie smakują i się prezentują. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szkl. pekany posiekane
  2. 1/2 szkl. brązowy cukier
  3. 2 szkl. mąka
  4. 1,5 łyżeczki cynamon
  5. 115 g masło roztopione
  6. 1 szczypta sól
  7. 1,5 szkl. maślanka
  8. 2 łyżeczki poszek do pieczenia
  9. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  10. 4 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. W jednej misce połącz: mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej zaś zmiksuj mokre składniki: jajka, maślankę, roztopione masło i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Połącz suche i mokre składniki.

Obrazek

3. Na koniec dodaj posiekane orzechy pekan. Następnie umieść mieszankę w gofrownicy na kilka minut.

Obrazek

4. Gotowe gofry możesz podawać m.in. z syropem klonowym. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy