Pekanowe gofry dla malucha stały się hitem w naszych domach. I nie ma się co dziwić, w końcu genialnie smakują i się prezentują. Po prostu palce lizać!
Pyszności
07.05.2020 | aktual.: 20.03.2024 11:45
Składniki:
1/2 szkl. pekany posiekane
1/2 szkl. brązowy cukier
2 szkl. mąka
1,5 łyżeczki cynamon
115 g masło roztopione
1 szczypta sól
1,5 szkl. maślanka
2 łyżeczki poszek do pieczenia
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
4 szt. jajka
Sposób przygotowania:
1. W jednej misce połącz: mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej zaś zmiksuj mokre składniki: jajka, maślankę, roztopione masło i ekstrakt waniliowy.
2. Połącz suche i mokre składniki.
3. Na koniec dodaj posiekane orzechy pekan. Następnie umieść mieszankę w gofrownicy na kilka minut.
4. Gotowe gofry możesz podawać m.in. z syropem klonowym. Smacznego!