Pieczarki faszerowane to idealny pomysł na ciekawą i smaczną przekąskę. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
24.05.2020 | aktual.: 25.05.2020 09:17
Składniki:
16 szt. pieczarki
200 g serek śmietankowy
2 łyżki śmietana 18%
100 g szpinak
2 ząbki czosnek
3 łyżki oliwa z oliwek
1/3 szkl. ser mozzarella starta
1/3 szkl. ser parmezan starty
1/2 łyżeczki sól
1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmaż ze sobą szpinak i czosnek.
2. W międzyczasie połącz: serek śmietankowy, śmietanę, mozzarellę i parmezan.
3. Jako kolejne składniki dodaj mieszankę z patelni, sól i pieprz.
4. Przygotowany farsz umieść w pieczarkach. Teraz wstaw je do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.