PrzepisPieczarki na raz

Pieczarki na raz

Pieczarki faszerowane to idealny pomysł na ciekawą i smaczną przekąskę. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Pieczarki na raz
Pyszności

24.05.2020 | aktual.: 25.05.2020 09:17

Składniki:

  1. 16 szt. pieczarki
  2. 200 g serek śmietankowy
  3. 2 łyżki śmietana 18%
  4. 100 g szpinak
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 3 łyżki oliwa z oliwek
  7. 1/3 szkl. ser mozzarella starta
  8. 1/3 szkl. ser parmezan starty
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą szpinak i czosnek.

Obraz

2. W międzyczasie połącz: serek śmietankowy, śmietanę, mozzarellę i parmezan.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj mieszankę z patelni, sól i pieprz.

Obraz

4. Przygotowany farsz umieść w pieczarkach. Teraz wstaw je do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz