Pieczarki portobello przeszły w naszej kuchni prawdziwą metamorfozę. A wszystko to za sprawą pysznego farszu, z którym komponują się idealnie!
Pyszności
Co więcej, to ciekawe danie możesz przygotować w jednym urządzeniu - Ovi Smart marki Philips. Tym samym nie potrzebujesz piekarnika, patelni, czy też garnka.
Składniki:
1 szt. czerwona cebula
2 ząbki czosnek
300 g mielone mięso wołowe
200 g passata pomidorowa
1 łyżeczka sól
1/3 łyżeczki pieprz
4 szt. pieczarki portobello
100 g ser mozzarella
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu podgrzej w foremce w Ovi oliwę z oliwek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ponowie użyj urządzenia.
2. Jako kolejny składnik dodaj mięso mielone i smaż całość w Ovi przez kilka minut.
3. Na sam koniec dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i duś przez 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia.
4. Teraz umieść w koszyczku oczyszczone pieczarki portobello. Następnie nafaszeruj każdy kapelusz przygotowaną wcześniej mieszanką.
5. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę i zapiekaj całość przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).