Genialne pieczarki portobello z OVI

Pieczarki portobello przeszły w naszej kuchni prawdziwą metamorfozę. A wszystko to za sprawą pysznego farszu, z którym komponują się idealnie!

Obrazek
Pyszności

Co więcej, to ciekawe danie możesz przygotować w jednym urządzeniu - Ovi Smart marki Philips. Tym samym nie potrzebujesz piekarnika, patelni, czy też garnka.

Składniki:

  1. 1 szt. czerwona cebula
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 300 g mielone mięso wołowe
  4. 200 g passata pomidorowa
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz
  7. 4 szt. pieczarki portobello
  8. 100 g ser mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu podgrzej w foremce w Ovi oliwę z oliwek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ponowie użyj urządzenia.

Obrazek

2. Jako kolejny składnik dodaj mięso mielone i smaż całość w Ovi przez kilka minut.

Obrazek

3. Na sam koniec dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i duś przez 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia.

Obrazek

4. Teraz umieść w koszyczku oczyszczone pieczarki portobello. Następnie nafaszeruj każdy kapelusz przygotowaną wcześniej mieszanką.

Obrazek

5. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę i zapiekaj całość przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej