PrzepisPieczeń wołowa z ajvarem

Pieczeń wołowa z ajvarem

Pieczeń wołowa z ajvarem
Pyszności

29.01.2020 17:00, aktual.: 07.09.2020 12:29

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pieczeń wołowa z ajwarem to nasza najnowsza propozycja na smaczne i ciekawie wyglądające danie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 800 g mielone mięso wołowe
  2. 2 łyżeczki suszone oregano
  3. 2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 2 łyżeczki słodka papryka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 szt. bakłażan/cukinia
  8. 150 g pasta ajvar
  9. 4 szt. ser mozzarella plastry
  10. 2 łyżeczki granulowana cebula

Sposób przygotowania:

1. Mięso mielone połącz ze słodką papryką, suszonym czosnkiem, oregano, cebulą granulowaną, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Podziel bakłażana lub cukinię w cienkie plastry. Następnie podsmaż każdy element na patelni.

Obraz

3. W formie do pieczenia ułóż folię aluminiową, po czym stwórz warstwę z mięsnej mieszanki.

Obraz

4. Na wierzchu rozprowadź pastę ajwar i ułóż plastry bakłażana oraz kawałki mozzarelli.

Obraz

5. Zwiń w rulon i wstaw do piekarnika na 40-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także