PrzepisDania głównePieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem
Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem
Pyszności
08.03.2017 17:24, aktual.: 31.05.2017 15:46
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczeni z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem.
Składniki:
- 700 g mięso mielone
- 100 g bułka tarta
- 100 g cebula posiekana
- 4 szt. jajka
- 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
- sól
- pieprz
- 120 g boczek w plastrach
- 200 g serek śmietankowy
- 100 g ser żółty w plastrach
Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, cebulę, 1 jajko, czosnek, sól i pieprz.
2. Uzyskaną masę przełóż do wąskiej blaszki. Na środku wydrąż rowek, który będzie miejscem na nadzienie.
3. W powstałym korytku układaj kolejno:
4. plastry boczku
5. serek śmietankowy
6. plastry sera żółtego
7. 3 jajka
8. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
9. Po 60 minutach wyjmij gotową pieczeń z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
10. Smacznego!