PrzepisPrzekąskiPieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem

Pieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem

W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić pyszne pieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem.

Pieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem
Pyszności

12.11.2016 | aktual.: 01.06.2017 12:35

Są naprawdę smaczne i jestem pewna, że kiedy ich spróbujesz, to od razu je polubisz.

Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 250 g boczek w plastrach, pokrojony na mniejsze kawałki
  3. 3 szt. jajka
  4. 270 ml mleko
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz
  7. 1 szczypta gałka muszkatołowa
  8. 3 szt. bułki
  9. żółty ser starty
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią boczek. Smaż tak długo, aż będzie chrupiący. Następnie przełóż go na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
2. Do miski włóż jajka, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dokładnie wszystko rozmieszaj.
3. Od każdej bułki odetnij górną część, a następnie wydrąż środek każdej z nich.
4. Połóż bułki na blaszce do pieczenia. Do każdej z nich nałóż usmażony boczek, starty żółty ser oraz wlej przygotowaną mieszankę z jajek, mleka i przypraw. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 35 minut.
5. Po 35 minutach wyjmij bułeczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
6. Smacznego!