PrzepisPrzekąskiPieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem
Pieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem
W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić pyszne pieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem.
Pyszności
12.11.2016 | aktual.: 01.06.2017 12:35
Są naprawdę smaczne i jestem pewna, że kiedy ich spróbujesz, to od razu je polubisz.
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 1 łyżka olej
- 250 g boczek w plastrach, pokrojony na mniejsze kawałki
- 3 szt. jajka
- 270 ml mleko
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- 3 szt. bułki
- żółty ser starty
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią boczek. Smaż tak długo, aż będzie chrupiący. Następnie przełóż go na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
2. Do miski włóż jajka, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dokładnie wszystko rozmieszaj.
3. Od każdej bułki odetnij górną część, a następnie wydrąż środek każdej z nich.
4. Połóż bułki na blaszce do pieczenia. Do każdej z nich nałóż usmażony boczek, starty żółty ser oraz wlej przygotowaną mieszankę z jajek, mleka i przypraw. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 35 minut.
5. Po 35 minutach wyjmij bułeczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
6. Smacznego!