Pieczone chlebki na 3 sposoby - genialna przekąska na ciepło

Pieczone chlebki na 3 sposoby to genialna przekąska na ciepło, która przypadnie do gustu nawet największemu niejadkowi. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

III opcja

  1. 1,5 szkl. zielone pesto
  2. 1-2 szt. mozzarella
  3. 1-2 szt. pomidory

I opcja

  1. 1-2 tabliczki gorzka czekolada
  2. 1,5 szkl. krem orzechowy
  3. 1/2 szkl. dropsy czekoladowe

II opcja

  1. kilka plastrów szynka
  2. kilka plastrów żółty ser
  3. 2 szt. jajka
  4. 150 ml mleko

Podstawowe składniki

  1. 1,5 szt. chleb tostowy z podziałem na 3 części

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą opcję, przełóż połówkę chleba tostowego do formy aluminiowej. Pomiędzy kanapkami umieść kawałki czekolady. Na wierzchu rozlej krem orzechowy i posyp dropsami czekoladowymi

Obrazek

2. Na koniec wstaw chlebek do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Czas na drugą opcję. Tym razem pomiędzy kanapkami umieść plastry sera i szynki. Wierzch polej mieszanką jajek i mleka.

Obrazek

4. Tak przygotowany chlebek piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. I na koniec opcja z mozzarellą, pomidorami i pesto. Postępuj podobnie jak w przypadku 2 wcześniejszych przepisów.

Obrazek

6. Piecz w piekarniku przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀