Pieczone gruszki z dodatkami

Pieczone gruszki z dodatkami to szybki i sprawdzony przepis na udany deser. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste. czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. gruszka
  2. 4 łyżeczki masło
  3. 4 łyżeczki miód
  4. 100 g serek śmietankowy
  5. 100 ml śmietanka 30%
  6. 3 łyżki cukier puder
  7. 1/2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  8. 1/4 szkl. orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Podziel gruszki na dwie części. Następnie usuń szypułki i nasiona.

Obrazek

2. W powstałym wgłębieniu umieść masło i miód. Wstaw gruszki do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie zmiksuj ze sobą: śmietankę, cukier puder, ekstrakt waniliowy i serek śmietankowy.

Obrazek

4. Umieść miks w podpieczonych gruszkach. Dodaj posiekane orzechy i miód.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Do obiadu podaję brazylijską surówkę. Nawet mizeria może się schować
Do obiadu podaję brazylijską surówkę. Nawet mizeria może się schować
Robię krem z góralskiego sera. Żaden gość nie może powstrzymać się od zachwytu
Robię krem z góralskiego sera. Żaden gość nie może powstrzymać się od zachwytu
W PRL były hitem podwórka. Lepsze niż amerykańskie pianki
W PRL były hitem podwórka. Lepsze niż amerykańskie pianki
To największy błąd przy smażeniu schabowych. Panierka odpada jak stara farba
To największy błąd przy smażeniu schabowych. Panierka odpada jak stara farba
Ten amerykański przysmak zapamiętam na długo. Kanapka z homarem kosztowała krocie
Ten amerykański przysmak zapamiętam na długo. Kanapka z homarem kosztowała krocie
Wlewam do kalafiorowej. Wychodzi smaczniejsza niż ta od babci
Wlewam do kalafiorowej. Wychodzi smaczniejsza niż ta od babci
Ciocia ze wsi tak gotuje rosół. Ma więcej kolagenu i wspiera stawy
Ciocia ze wsi tak gotuje rosół. Ma więcej kolagenu i wspiera stawy
Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża