Pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem. Idealne jako przekąska lub przystawka!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  3. 2 szt. jajka rozmieszane
  4. chipsy tortilla pokruszone
  5. 1 szt. pierś z kurczaka pokrojona w drobną kostkę
  6. 2 łyżki przyprawa fajita
  7. 2 łyżki sos salsa
  8. 30 g ser żółty starty
  9. 1/2 szt. sok z limonki
  10. 1 szt. czerwona papryka
  11. 1 szt. zielona papryka
  12. 1 szt. żółta papryka
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj pokrojonego kurczaka i przyprawę fajita. Dokładnie wymieszaj. Kiedy kurczak będzie dosmażony, dodaj sos salsa. Wymieszaj, po czym dodaj starty ser żółty i sok z limonki. Wymieszaj. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. Umyj papryki, a następnie pokrój je w plastry. Z każdego plastra usuń środek tak, aby powstał pierścień.

Obrazek

3. Powstałe pierścienie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do ich środka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Włóż do zamrażarki na 1 godzinę.

Obrazek

4. Po 1 godzinie, wyjmij krążki z zamrażarki. Każdy z nich namocz w jajku, a następnie posyp pokruszonymi chipsami tortilla. Przełóż krążki z powrotem na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Obrazek

5. Po 20 minutach wyjmij krążki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem. (np. salsa lub guacamole)

Obrazek
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Chroni serce i wzmacnia wzrok. W smaku przypomina truskawki
Chroni serce i wzmacnia wzrok. W smaku przypomina truskawki
Sztuczna inteligencja wymyśliła mi obiad. Obraziła nim pół Europy, ale za to szybko zniknął z talerzy
Sztuczna inteligencja wymyśliła mi obiad. Obraziła nim pół Europy, ale za to szybko zniknął z talerzy
Sąsiadka zapowiedziała się na popołudniową kawkę. Z kilku składników robię szybkie ciasto budyniowe ze śliwkami
Sąsiadka zapowiedziała się na popołudniową kawkę. Z kilku składników robię szybkie ciasto budyniowe ze śliwkami
O tej rybie mówią "łosoś Dunaju". Ma delikatne smaczne mięso i jest bardzo zdrowa
O tej rybie mówią "łosoś Dunaju". Ma delikatne smaczne mięso i jest bardzo zdrowa
Czarny z keczupem, biały z musztardą. W PRL-u wszyscy się nim zachwycali
Czarny z keczupem, biały z musztardą. W PRL-u wszyscy się nim zachwycali
Tego prawdopodobnie nie wiedziałeś o parówkach. Czy można je bezpiecznie jeść?
Tego prawdopodobnie nie wiedziałeś o parówkach. Czy można je bezpiecznie jeść?
Robert Makłowicz nie gotuje zwykłych kopytek. Jesienią serwuje te mięciutkie kluseczki
Robert Makłowicz nie gotuje zwykłych kopytek. Jesienią serwuje te mięciutkie kluseczki
Tylko przypomina jabłecznik. Czerlotka ma unikatowy smak i recepturę
Tylko przypomina jabłecznik. Czerlotka ma unikatowy smak i recepturę
Nawet Polaków już nie kręcą takie śniadania. Hotele zmieniają strategię
Nawet Polaków już nie kręcą takie śniadania. Hotele zmieniają strategię
Ułożyłam je inaczej niż zwykle. Z wierzchu ładnie rumiane i zapiekanka nie podeszła wodą
Ułożyłam je inaczej niż zwykle. Z wierzchu ładnie rumiane i zapiekanka nie podeszła wodą
Pałki z kurczaka piekę z nietypowymi owocami. Połączenie smaków zachwyci nawet najbardziej wybredną teściową
Pałki z kurczaka piekę z nietypowymi owocami. Połączenie smaków zachwyci nawet najbardziej wybredną teściową
W weekend zrobiłam czekoladową poezję. Ciasto zrobiło wrażenie na wszystkich gościach
W weekend zrobiłam czekoladową poezję. Ciasto zrobiło wrażenie na wszystkich gościach