Pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem. Idealne jako przekąska lub przystawka!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  3. 2 szt. jajka rozmieszane
  4. chipsy tortilla pokruszone
  5. 1 szt. pierś z kurczaka pokrojona w drobną kostkę
  6. 2 łyżki przyprawa fajita
  7. 2 łyżki sos salsa
  8. 30 g ser żółty starty
  9. 1/2 szt. sok z limonki
  10. 1 szt. czerwona papryka
  11. 1 szt. zielona papryka
  12. 1 szt. żółta papryka
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj pokrojonego kurczaka i przyprawę fajita. Dokładnie wymieszaj. Kiedy kurczak będzie dosmażony, dodaj sos salsa. Wymieszaj, po czym dodaj starty ser żółty i sok z limonki. Wymieszaj. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. Umyj papryki, a następnie pokrój je w plastry. Z każdego plastra usuń środek tak, aby powstał pierścień.

Obrazek

3. Powstałe pierścienie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do ich środka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Włóż do zamrażarki na 1 godzinę.

Obrazek

4. Po 1 godzinie, wyjmij krążki z zamrażarki. Każdy z nich namocz w jajku, a następnie posyp pokruszonymi chipsami tortilla. Przełóż krążki z powrotem na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Obrazek

5. Po 20 minutach wyjmij krążki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem. (np. salsa lub guacamole)

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka