PrzepisPrzekąskiPieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim
Pyszności

08.08.2021 16:00, aktual.: 19.03.2024 10:38

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!

Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 8 plastrów szynka prosciutto
  3. 2 szt. ser camembert
  4. 2 łyżki dżem figowy
  5. 1/4 szkl. ser mozzarella
  6. 2 łyżki miód
  7. 2-3 łyżki orzechy włoskie posiekane
  8. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.

Obraz

2. Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.

Obraz

3. Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.

Obraz

4. Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.

Obraz

5. To samo zrób z ciastem francuskim.

Obraz

6. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także