Pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!

Obrazek
Pyszności

Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 8 plastrów szynka prosciutto
  3. 2 szt. ser camembert
  4. 2 łyżki dżem figowy
  5. 1/4 szkl. ser mozzarella
  6. 2 łyżki miód
  7. 2-3 łyżki orzechy włoskie posiekane
  8. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.

Obrazek

2. Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.

Obrazek

3. Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.

Obrazek

4. Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.

Obrazek

5. To samo zrób z ciastem francuskim.

Obrazek

6. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy