PrzepisPrzekąskiPieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Masz ochotę na pyszną przekąskę, która nie jest zbyt skomplikowana? Uwielbiasz paprykę i wołowinę? Jeśli tak, mam coś specjalnie dla Ciebie. Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem. Po prostu palce lizać!

Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem
Pyszności

Składniki:

  1. 1 bochenek chleb
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 2 szt. papryka dwa kolory
  4. 2 szczypty sól
  5. 2 szczypty pieprz
  6. 200 g wołowina
  7. 1 szczypta oregano
  8. 12 plastrów ser provalone
  9. pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.

Papryki - Pyszności
Papryki - Pyszności

2. Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.

Obraz

3. Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.

Obraz

4. Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.

Obraz

5. I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.

Obraz

6. Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.

Obraz

Wybrane dla Ciebie