PrzepisPrzekąskiPieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem
Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem
Masz ochotę na pyszną przekąskę, która nie jest zbyt skomplikowana? Uwielbiasz paprykę i wołowinę? Jeśli tak, mam coś specjalnie dla Ciebie. Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem. Po prostu palce lizać!
Pyszności
Składniki:
1 bochenek chleb
1/2 szt. cebula posiekana
2 szt. papryka dwa kolory
2 szczypty sól
2 szczypty pieprz
200 g wołowina
1 szczypta oregano
12 plastrów ser provalone
pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.
2. Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
3. Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.
4. Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.
5. I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
6. Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.