PrzepisDania główneFaszerowany chleb

Faszerowany chleb

Faszerowany chleb
Pyszności

19.02.2017 17:03, aktual.: 01.06.2017 09:58

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, bazylią, papryką i serem.

Składniki:

  1. 1 szt. chleb
  2. 1 szklanka sos pomidorowy
  3. 220 g mozzarella
  4. 170 g szynka parmeńska
  5. 1/2 szklanki świeża bazylia
  6. 1 szt. papryka pokrojona w kostkę
  7. 1 szklanka ser żółty starty
  8. 1 szklanka cheddar starty
  9. 8 plastrów pepperoni
  10. folia aluminiowa
Sposób przygotowania:

1. Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.

Obraz
2. Układaj kolejno warstwami:

3. Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.

Obraz

4. Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.

Obraz
5. Smacznego!

6. sos pomidorowy

Obraz

7. ser mozzarella

Obraz

8. szynka parmeńska

Obraz

9. liście bazylii

Obraz

10. papryka

Obraz

11. sos pomidorowy

Obraz

12. starty ser żółty i starty ser cheddar

Obraz

13. Przykryj chleb odciętą wcześniej górą i zawiń go w folię aluminiową. Ugniataj chleb ciężkim przedmiotem przez 5 minut.

Obraz