PrzepisDania główneFaszerowany chleb
Faszerowany chleb
Pyszności
19.02.2017 17:03, aktual.: 01.06.2017 09:58
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, bazylią, papryką i serem.
Składniki:
- 1 szt. chleb
- 1 szklanka sos pomidorowy
- 220 g mozzarella
- 170 g szynka parmeńska
- 1/2 szklanki świeża bazylia
- 1 szt. papryka pokrojona w kostkę
- 1 szklanka ser żółty starty
- 1 szklanka cheddar starty
- 8 plastrów pepperoni
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
1. Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.
2. Układaj kolejno warstwami:
3. Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.
4. Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
5. Smacznego!