PrzepisDania główneFaszerowany chleb
Faszerowany chleb
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, bazylią, papryką i serem.
Pyszności
19.02.2017 | aktual.: 01.06.2017 09:58
Składniki:
- 1 szt. chleb
- 1 szklanka sos pomidorowy
- 220 g mozzarella
- 170 g szynka parmeńska
- 1/2 szklanki świeża bazylia
- 1 szt. papryka pokrojona w kostkę
- 1 szklanka ser żółty starty
- 1 szklanka cheddar starty
- 8 plastrów pepperoni
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
1. Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.
2. Układaj kolejno warstwami:
3. Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.
4. Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
5. Smacznego!