Faszerowany chleb

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, bazylią, papryką i serem.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. chleb
  2. 1 szklanka sos pomidorowy
  3. 220 g mozzarella
  4. 170 g szynka parmeńska
  5. 1/2 szklanki świeża bazylia
  6. 1 szt. papryka pokrojona w kostkę
  7. 1 szklanka ser żółty starty
  8. 1 szklanka cheddar starty
  9. 8 plastrów pepperoni
  10. folia aluminiowa
Sposób przygotowania:

1. Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.

Obrazek
2. Układaj kolejno warstwami:

3. Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.

Obrazek

4. Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.

Obrazek
5. Smacznego!

6. sos pomidorowy

Obrazek

7. ser mozzarella

Obrazek

8. szynka parmeńska

Obrazek

9. liście bazylii

Obrazek

10. papryka

Obrazek

11. sos pomidorowy

Obrazek

12. starty ser żółty i starty ser cheddar

Obrazek

13. Przykryj chleb odciętą wcześniej górą i zawiń go w folię aluminiową. Ugniataj chleb ciężkim przedmiotem przez 5 minut.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser