PrzepisŚniadaniePieczywo z jajecznym farszem

Pieczywo z jajecznym farszem

Pieczywo z paprykowo-jajecznym farszem to genialny miks, który jest mega prosty i szybki w przygotowaniu. Jest to idealna propozycja na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Palce lizać!

Pieczywo z jajecznym farszem
Pyszności

27.04.2021 | aktual.: 28.04.2021 11:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pyszny farsz jajeczny przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. pieczywo bagietka/ciabatta/chleb
  2. 5 szt. jajka
  3. 100 g śmietana 18%
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 100 g szynka wędzona
  8. 100 g ser żółty tarty
  9. 1/2 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Odetnij wierzch pieczywa i wydrąż jego zawartość.

Obraz

2. Następnie połącz w blenderze: jajka, śmietanę, czerwoną paprykę, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Przygotowaną w ten sposób mieszankę połącz z: żółtym serem, szynką wędzoną oraz szczypiorkiem.

Obraz

4. Powstałą mieszankę umieść w wydrążonym chlebku, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. I to wszystko! Pyszne śniadanie jest już gotowe 😍

Obraz