PrzepisDania głównePierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.

Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków
Pyszności

21.06.2019 | aktual.: 22.06.2019 00:02

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.

Składniki:

Stracciatella

  1. 1 szkl. śmietanka 30%
  2. 125 g serek mascarpone
  3. 30 g czekolada gorzka posiekana

Kruszonka z herbatników

  1. 3 łyżeczki cukier waniliowy
  2. 1/3 szkl. masło roztopione
  3. 70 g herbatniki
  4. 1/2 szkl. orzechy włoskie

Omasta z cynamonem

  1. 50 g masło
  2. 1/3 szkl. bułka tarta
  3. 2 łyżeczki cynamon mielony
  4. 2 łyżki cukier trzcinowy

Miętowa polewa

  1. 1 szkl. jogurt grecki gęsty
  2. 1 garść świeża mięta
  3. 1 łyżka skórka z cytryny starta
  4. 1/3 szkl. miód
  1. 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obraz

2. Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!

Obraz

4. W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.

Obraz

5. Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!

Obraz

6. Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.

Obraz

7. Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!

Obraz

8. Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.

Obraz

9. Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!

Obraz