Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków
Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.
Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.
Składniki:
Stracciatella
- 1 szkl. śmietanka 30%
- 125 g serek mascarpone
- 30 g czekolada gorzka posiekana
Kruszonka z herbatników
- 3 łyżeczki cukier waniliowy
- 1/3 szkl. masło roztopione
- 70 g herbatniki
- 1/2 szkl. orzechy włoskie
Omasta z cynamonem
- 50 g masło
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 2 łyżeczki cynamon mielony
- 2 łyżki cukier trzcinowy
Miętowa polewa
- 1 szkl. jogurt grecki gęsty
- 1 garść świeża mięta
- 1 łyżka skórka z cytryny starta
- 1/3 szkl. miód
- 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol
Sposób przygotowania: