Pierogi z serem twarogowym i jagodami w towarzystwie 4 dodatków

Pierogi z serem twarogowym i jagodami to idealna kombinacja obiadowa, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś podkręcimy je na 4 ciekawe sposoby.

Obrazek
Pyszności

Jeśli nie masz wolnej chwili, albo po prostu szkoda Ci czasu na przygotowanie własnych pierogów, zawsze możesz postawić na gotowe rozwiązanie. W naszym przepisie użyliśmy pierogi z serem twarogowym i jagodami firmy Konspol.

Składniki:

Stracciatella

  1. 1 szkl. śmietanka 30%
  2. 125 g serek mascarpone
  3. 30 g czekolada gorzka posiekana

Kruszonka z herbatników

  1. 3 łyżeczki cukier waniliowy
  2. 1/3 szkl. masło roztopione
  3. 70 g herbatniki
  4. 1/2 szkl. orzechy włoskie

Omasta z cynamonem

  1. 50 g masło
  2. 1/3 szkl. bułka tarta
  3. 2 łyżeczki cynamon mielony
  4. 2 łyżki cukier trzcinowy

Miętowa polewa

  1. 1 szkl. jogurt grecki gęsty
  2. 1 garść świeża mięta
  3. 1 łyżka skórka z cytryny starta
  4. 1/3 szkl. miód
  1. 230 g pierogi z serem twarogowym i jagodami Konspol

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

2. Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi i to wszystko!

Obrazek

4. W celu przygotowania kruszonki do pierogów, będziesz musiał/a użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.

Obrazek

5. Kruszonkę rozprowadź na pierogach. Smacznego!

Obrazek

6. Czas na polewę miętową. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.

Obrazek

7. Połącz polewę z pierogami i zabieraj się do jedzenia!

Obrazek

8. Do przygotowania naszej omasty wykorzystaj patelnię. Na początku podgrzej masło. Następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.

Obrazek

9. Mieszankę przełóż na talerz z pierogami. I czwarty dodatek jest już gotowy!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę