Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. folia spożywcza
  3. 150 g serek śmietankowy
  4. 40 g ser żółty pokrojony w kostkę
  5. 2 łyżki papryczki pokrojone
  6. sól
  7. pieprz
  8. 6 plastrów szynka szwarcwaldzka
Sposób przygotowania:

1. Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.

Obrazek

2. W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.

Obrazek

3. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.

Obrazek

4. Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie