PrzepisPietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach
Frania
25.07.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 17:32

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach to pomysł na niezwykłe danie, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Tego nie możesz przegapić 😉

Pyszne pieczarki z pieczarkowym risotto przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips.

Składniki:

Risotto

  1. 6 szt. pieczarki portobello
  2. 1,5 szkl. ryż do risotto
  3. 2 łyżki masło
  4. 2 łyżki oliwa z oliwek
  5. 800 ml bulion warzywny
  6. 120 ml białe wino wytrawne
  7. 1/2 szt. cebula
  8. 3 ząbki czosnek
  9. 1/3 szkl. pietruszka posiekana
  10. 1 szkl. parmezan

Kruszonka

  1. 1/2 szkl. bułka tarta
  2. 1 łyżka oliwa z oliwek
  3. 1/3 szkl. parmezan
  4. 1/4 szkl. pietruszka posiekana

Sposób przygotowania:

1. Połącz w garnku: masło, oliwę z oliwek, cebulę i czosnek.

Obraz

2. Teraz dodaj ryż do risotto. Następnie dodaj białe wino.

Obraz

3. Czas dodać pierwszą porcję bulionu warzywnego. Powtórz tą czynność kilka razy. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i parmezan.

Obraz

4. W międzyczasie obierz i oczyść pieczarki. Po czym umieść w nich przygotowane risotto.

Obraz

5. I na koniec przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, oliwę z oliwek, parmezan i pietruszkę.

Obraz

6. Posyp grzyby kruszonką.

Obraz

7. Następnie umieść w ovi na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także