PrzepisPietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach
Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach
Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach to pomysł na niezwykłe danie, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Tego nie możesz przegapić 😉
Frania
25.07.2020 | aktual.: 16.08.2020 17:32
Pyszne pieczarki z pieczarkowym risotto przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips.
Składniki:
Risotto
- 6 szt. pieczarki portobello
- 1,5 szkl. ryż do risotto
- 2 łyżki masło
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 800 ml bulion warzywny
- 120 ml białe wino wytrawne
- 1/2 szt. cebula
- 3 ząbki czosnek
- 1/3 szkl. pietruszka posiekana
- 1 szkl. parmezan
Kruszonka
- 1/2 szkl. bułka tarta
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1/3 szkl. parmezan
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania: