Wyśmienita piña colada, podana w ananasie. Koniecznie wypróbuj tego przepisu tego lata!

Piña colada słodki napój alkoholowy, który powstał na Karaibach. Klasyczna wersja składa się z rumu, mleka kokosowego i soku ananasowego.

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę pokażę ci, jak wykonać niezwykłą i przepyszną piña coladę. Co czyni ją tak niezwykłą? Otóż jest podawana w ananasie, przez co wygląda zjawiskowo!

Taki koktajl idealnie sprawdzi się na lato, np. podczas wylegiwania się na słonecznej plaży.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. ananas
  2. 100 ml biały rum
  3. 25 ml ciemny rum
  4. 25 ml mleko kokosowe
  5. kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Odetnij górę ananasa.
2. Wydrąż środek ananasa. Pamiętaj, aby nie naruszyć jego dna, ponieważ wtedy, twój drink się wyleje. Zachowaj wydrążony miąższ.
3. Zachowany miąższ włóż do blendera i zmiksuj go na gładką masę.
4. Do wydrążonego ananasa wlej zmiksowany miąższ, biały i ciemny rum, mleko kokosowe i kostki lodu. Dokładnie wszystko wymieszaj.
5. Twój drink jest już gotowy! Teraz wystarczy, że włożysz do niego słomki.
6. Na zdrowie!

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy