Wyśmienita piña colada, podana w ananasie. Koniecznie wypróbuj tego przepisu tego lata!

Piña colada słodki napój alkoholowy, który powstał na Karaibach. Klasyczna wersja składa się z rumu, mleka kokosowego i soku ananasowego.

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę pokażę ci, jak wykonać niezwykłą i przepyszną piña coladę. Co czyni ją tak niezwykłą? Otóż jest podawana w ananasie, przez co wygląda zjawiskowo!

Taki koktajl idealnie sprawdzi się na lato, np. podczas wylegiwania się na słonecznej plaży.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. ananas
  2. 100 ml biały rum
  3. 25 ml ciemny rum
  4. 25 ml mleko kokosowe
  5. kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Odetnij górę ananasa.
2. Wydrąż środek ananasa. Pamiętaj, aby nie naruszyć jego dna, ponieważ wtedy, twój drink się wyleje. Zachowaj wydrążony miąższ.
3. Zachowany miąższ włóż do blendera i zmiksuj go na gładką masę.
4. Do wydrążonego ananasa wlej zmiksowany miąższ, biały i ciemny rum, mleko kokosowe i kostki lodu. Dokładnie wszystko wymieszaj.
5. Twój drink jest już gotowy! Teraz wystarczy, że włożysz do niego słomki.
6. Na zdrowie!
Wybrane dla Ciebie
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇