Skorzystaj z tego przepisu i przekształć zwyczajny chleb w wyśmienitą pizzę chlebową. Pycha!

Naprawdę niewiele trzeba aby przekształcić zwykły chleb w wyśmienite danie. Jedyne czego potrzebujesz, to kilku składników i odrobiny chęci.

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Już za chwilę, zobaczysz przepis na pizzę w chlebie, która wygląda wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej.

Kiedy jej spróbowałam, bezgranicznie się w niej zakochałam.

Dokładna instrukcja, krok po kroku, znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 1 bochenek chleb okrągły
  2. 120 g sos pomidorowy
  3. 16 plastrów ser mozzarella
  4. 6 plastrów salami
  5. 1/2 szt. czerwona cebula pokrojona w piórka
  6. 1/2 szt. zielona papryka pokrojona w paski
  7. 120 g liście bazylii
  8. 200 g żółty ser starty
Sposób przygotowania:
1. Odetnij górę chleba i odłóż ją na bok. Wydrąż środek chleba.
2. Spód chleba wysmaruj sosem pomidorowym. Pamiętaj, aby zostawić trochę do wysmarowania wierzchu pizzy.
3. Zawiń wszystko w folię aluminiową i dociśnij ciężkim przedmiotem, aby chleb delikatnie się spłaszczył.
4. Rozwiń folię i na wierzchu chleba ułóż kolejno: 4 plastry sera mozzarella, 2 duże plastry salami i pozostałą ilość sera żółtego. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
5. Po 30 minutach wyjmij z piekarnika, przekrój na kawałki i udekoruj liśćmi bazylii.
6. I gotowe. Prawda, że wygląda przepysznie?
7. Na sosie ułóż ok. 12 plastrów sera mozzarella.
8. Następnie ułóż 4 duże plastry salami.
9. Na salami rozłóż posiekaną w piórka cebulę.
10. Teraz czas na paprykę.
11. Na papryce ułóż liście bazylii. Zostaw kilka liści do dekoracji.
12. Teraz czas na pozostałą ilość sosu pomidorowego.
13. Posyp sos połową ilości startego sera żółtego.
14. Przykryj pizzę odciętą wcześniej częścią chleba.

Wybrane dla Ciebie

Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Dziś o tej rybie możemy pomarzyć. Kiedyś na Mazurach i Suwalszczyźnie była hitem
Dziś o tej rybie możemy pomarzyć. Kiedyś na Mazurach i Suwalszczyźnie była hitem
Dosypuję 2 łyżeczki do pasty twarogowej. Jest smaczniejsza i nie mam problemów z trawieniem
Dosypuję 2 łyżeczki do pasty twarogowej. Jest smaczniejsza i nie mam problemów z trawieniem
Cała prawda o jedzeniu jajek na śniadanie. Dietetyk w końcu porządnie to wyjaśnił
Cała prawda o jedzeniu jajek na śniadanie. Dietetyk w końcu porządnie to wyjaśnił
Ścieram ogórki na tarce i robię z nich lekkie placuszki. Znikają szybciej niż ziemniaczane
Ścieram ogórki na tarce i robię z nich lekkie placuszki. Znikają szybciej niż ziemniaczane
Nie musisz biec rano do piekarni. Pyszne bułeczki z makiem możesz zrobić w domu
Nie musisz biec rano do piekarni. Pyszne bułeczki z makiem możesz zrobić w domu
Kuzynka marynuje mięso na grilla w kawie. Śmiałem się, dopóki sam nie wypróbowałem
Kuzynka marynuje mięso na grilla w kawie. Śmiałem się, dopóki sam nie wypróbowałem
Puszyste, ciepłe i pachnące jabłkami. Te racuchy smakują jak u babci
Puszyste, ciepłe i pachnące jabłkami. Te racuchy smakują jak u babci
Kurczaka robię w tym kremowym sosie. Jest delikatny i mięciutki
Kurczaka robię w tym kremowym sosie. Jest delikatny i mięciutki