Pyszna pizza kalafiorowa o niskiej zawartości węglowodanów. Znacznie zdrowsza, ale równie smaczna!
Pizza - smaczne i idealne danie na praktycznie każdą okazję. Większość z nas ją uwielbia. Niestety ta pyszna potrawa ma jedną sporą wadę - jest dość kaloryczna i zawiera dużą ilość węglowodanów, głównie przez jej spód. Mimo wspaniałego smaku, nie jest to najlepsza opcja dla osób starających się zrzucić zbędne kilogramy. W związku z tym, dzisiaj zaproponuję ci znacznie zdrowszą, alternatywną wersję klasycznej pizzy, o niskiej zawartości węglowodanów. Może cię to lekko zdziwić, ale pizza, o której mówię będzie miała spód z... kalafiora! Może i nie brzmi to wspaniale, ale nie zrażaj się. Muszę przyznać, że ta pizza jest naprawdę pyszna i w smaku wcale nie jest gorsza od tej klasycznej, na cieście z białej mąki.
25.04.2016 | aktual.: 17.05.2017 15:12
Składniki:
- 1 mała głowa kalafiora
- 1 duże jajko
- 2 szklanki startej mozzarelli
- 3 łyżki startego parmezanu
- 1/2 szklanki sosu pomidorowego
- 1/4 szklanki świeżych liści bazylii