WAŻNE
TERAZ

Likwidacja MAP, dwa nowe resorty. Nadchodzi rekonstrukcja rządu

Kiedy zobaczyłam tą pyszną pizzę makaronową, to od razu zgłodniałam... Mmm, niebo w gębie!

Chyba nie znam osoby, która nie przepadałaby za pizzą... Istnieje wiele rodzajów tej potrawy, ale zazwyczaj różnią się one jedynie dodatkami.

Obrazek
Pyszności

Ostatnio natknęłam się na formę pizzy, której bazę stanowi makaron. Oprócz tego zawiera dodatki, które podawane są w klasycznej pizzy.

Taka potrawa idealnie sprawdzi się na obiad lub na kolację.

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 80 g masło
  2. 150 g pepperoni pokrojone w kostkę
  3. 6 plastrów mozzarella
  4. 6 plastrów pepperoni
  5. naczynie żaroodporne
  6. 3 ząbki czosnek drobno posiekany
  7. 1 pęczek pietruszka posiekana
  8. 200 g mąka
  9. 60 ml mleko
  10. 120 g ser cheddar starty
  11. 120 g mozzarella starta
  12. 500 g makaron ugotowany
  13. 200 g sos marinara
Sposób przygotowania:
1. W garnuszku rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, dodaj 150 g pokrojonego pepperoni, czosnek, pietruszkę, mleko i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj ser cheddar, 120 g startej mozzarelli i ponownie wymieszaj.
2. Do garka dodaj także ugotowany makaron. Wymieszaj.
3. Powstałą mieszankę równomiernie rozłóż w naczyniu żaroodpornym.
4. Następnie rozsmaruj sos marinara.
5. Na sosie poukładaj plastry mozzarelli, a na mozzarelli plastry salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 25 minut.
6. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Robię pesto, które pachnie cytrusami. Nie ma w nim nawet listka bazylii
Robię pesto, które pachnie cytrusami. Nie ma w nim nawet listka bazylii
W lecie robię gołąbki bez zawijania. Są szybsze niż tradycyjne, ale smakują wyśmienicie
W lecie robię gołąbki bez zawijania. Są szybsze niż tradycyjne, ale smakują wyśmienicie
Francuzi zachwycają się tym sosem. Nasze babcie latem robią go na okrągło
Francuzi zachwycają się tym sosem. Nasze babcie latem robią go na okrągło
Pojechał na wakacje do Norwegii. W czasie zakupów cena ziemniaków i truskawek go zszokowała
Pojechał na wakacje do Norwegii. W czasie zakupów cena ziemniaków i truskawek go zszokowała
Z serka wiejskiego i cukinii robię kotlety. O zwykłe placki nikt nawet nie pyta
Z serka wiejskiego i cukinii robię kotlety. O zwykłe placki nikt nawet nie pyta
Czy ziemniaków nie można łączyć z mięsem? Wiele osób na pewno choć raz o tym słyszało
Czy ziemniaków nie można łączyć z mięsem? Wiele osób na pewno choć raz o tym słyszało
Gorzkie ogórki da się uratować. Babcine sposoby są niezawodne za każdym razem
Gorzkie ogórki da się uratować. Babcine sposoby są niezawodne za każdym razem
Czeski placek, który pokocha cała rodzina. A ty się nawet nie zmęczysz przy jego robieniu
Czeski placek, który pokocha cała rodzina. A ty się nawet nie zmęczysz przy jego robieniu