Pizza z zupek chińskich to hit z Tik Toka. Jak zrobić? Tak nietypowej pizzy jeszcze nie jadłeś
Pizza z zupek chińskich. Tik Tok wyznacza coraz częściej kulinarne trendy. Mamy dla Ciebie prosty przepis, którym zaskoczysz wszystkich.
Pizza z zupek chińskich – przepis z TikToka
Chociaż mogłoby się wydawać, że poza sałatką nie można wykombinować nic więcej z zupki błyskawicznej, to internet po raz kolejny uświadamia, że byliśmy w błędzie.
Jednym z popularnych trendów na Tik Toku jest instant noodle pizza, czyli miks włoskiej kuchni z azjatycką innowacyjnością. Ponad 400 milionów wyświetleń filmików z tą potrawą sprawia, że nie możemy przejść obojętnie.
Jak zrobić pizzę z zupek chińskich? Składniki i przygotowanie
Wyobraź sobie miny rodziny, gdy zamiast klasycznej pizzy na stole wyląduje to połączenie. Przygotowanie pizzy z zupek chińskich jest naprawdę proste, składniki powszechnie dostępne a smak zaskakująco dobry.
Chociaż mogłoby się wydawać, że jest to przepis co najmniej dziwny - warto spróbować go w swoim domu. Dowolność przy doborze składników do tej pizzy sprawia, że każdy znajdzie odpowiednią dla siebie kompozycję.
Jak zrobić pizzę z zupek chińskich? Przepis, składniki i wykonanie.
Korzystasz czasem z Tik Toka? Daj nam znać w komentarzu!
Składniki
Pizza z zupek chińskich – składniki
- 2 zupki chińskie
- 2 jaja
- 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
- majonez
- ketchup
- 3-4 plasterki salami
- ser żółty
- 1 pomidor
- 1/4 cebuli
- olej
Przepis na pizzę z zupek chińskich
Jak zrobić pizzę z zupek chińskich? Makaron z zupki chińskiej zalej szklanką gorącej wody i przykryj talerzykiem. Odstaw naczynie na bok na 5 minut.
Gdy makaron stanie się miękki, dodaj do niego dwa jaja, wędzoną paprykę i przyprawę, która była dołączona do zupki chińskiej. Całość dokładnie wymieszaj, żeby składniki się połączyły, a przyprawy dokładnie otoczyły makaron.
Na patelnię wlej odrobinę oleju i rozsmaruj go na powierzchni kuchennego gadżetu silikonowym pędzelkiem. Nie musisz dodawać dużo tłuszczu - wystarczy tylko tyle, żeby pokryć cienko patelnię. Dzięki temu nic się nie przypali.
Wrzuć przygotowany makaron na patelnię i równomiernie rozłóż go na powierzchni kuchennego gadżetu. Smaż ok. 3-4 minuty z jednej strony i przełóż na drugą. Najlepiej zrobić to przy pomocy dużej pokrywki - przykryj naczynie i zdecydowanym ruchem odwróć patelnię o 180 stopni. Pomocna może być również szeroka łopatka kuchenna.
Jakie składniki do pizzy z zupek chińskich? Na górze połóż ketchup, następnie dodaj majonez. Na sosie połóż plasterki salami, pomidora, pokrojoną w pióra cebulę i przykryj całość serem żółtym. Przykryj patelnię i smaż całość, aż ser się rozpuści. Oczywiście, możesz tutaj użyć innych dodatków do pizzy. Sprawdzi się tutaj szynka, papryka czy też kukurydza. W ten sposób stworzysz kompozycję pod swój własny gust. Kluczowym elementem jest jednak ser - najlepiej sprawdzi się tutaj mozzarella lub gouda.
Co ciekawe, zamiast makaronu z zupki chińskiej możesz też przygotować taką pizzę np. ze spaghetti, które zostało z obiadu z poprzedniego dnia. W ten sposób nadasz nowe życie kuchennym resztkom.
Jak smakuje pizza z zupki chińskiej?
W skrócie – pizzę z zupek chińskich zdecydowanie warto spróbować!
Na pierwszy rzut oka można nie zauważyć, że nie jest to klasyczna pizza. Spód jest nieco chrupiący na zewnątrz, a roztopiony ser apetycznie się ciągnie. Co najważniejsze – przygotowanie pizzy z zupek chińskich nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. Ekspresowy przepis na coś pysznego.
Smacznego!