Pizzowe rożki

Dzięki temu przepisowi przygotujecie bez większych problemów i w ekspresowym tempie pyszne przekąski, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć. Ślinka cieknie na sam widok!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. spód do pizzy
  2. 1/2 szkl. ser mozzarella
  3. 1/2 szkl. sos pomidorowy
  4. 1/3 szt. cebula czerwona
  5. 1/3 szt. zielona papryka
  6. 8 plasterków salami
Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy arkusza A4 i papieru do pieczenia przygotuj platformę na której umieścisz spód do pizzy.

Obrazek

2. Na każdą podstawę nawiń ciasto (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

3. Piecz pizzowe rożki przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

4. Wypełnij rożki następującymi składnikami: mozzarellą, sosem pomidorowym, cebulą, papryką i salami.

Obrazek

5. Włóż ponownie pizzowe rożki do piekarnika na 5 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy