Dzięki temu przepisowi przygotujecie bez większych problemów i w ekspresowym tempie pyszne przekąski, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć. Ślinka cieknie na sam widok!
Pyszności
Składniki:
2 szt. spód do pizzy
1/2 szkl. ser mozzarella
1/2 szkl. sos pomidorowy
1/3 szt. cebula czerwona
1/3 szt. zielona papryka
8 plasterków salami
Sposób przygotowania:
1. Przy pomocy arkusza A4 i papieru do pieczenia przygotuj platformę na której umieścisz spód do pizzy.
2. Na każdą podstawę nawiń ciasto (jak na zdjęciu poniżej).
3. Piecz pizzowe rożki przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
4. Wypełnij rożki następującymi składnikami: mozzarellą, sosem pomidorowym, cebulą, papryką i salami.
5. Włóż ponownie pizzowe rożki do piekarnika na 5 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).