Pizzowe rożki

Dzięki temu przepisowi przygotujecie bez większych problemów i w ekspresowym tempie pyszne przekąski, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć. Ślinka cieknie na sam widok!

Pizzowe rożki
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 2 szt. spód do pizzy
  2. 1/2 szkl. ser mozzarella
  3. 1/2 szkl. sos pomidorowy
  4. 1/3 szt. cebula czerwona
  5. 1/3 szt. zielona papryka
  6. 8 plasterków salami
Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy arkusza A4 i papieru do pieczenia przygotuj platformę na której umieścisz spód do pizzy.

Obraz

2. Na każdą podstawę nawiń ciasto (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

3. Piecz pizzowe rożki przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obraz

4. Wypełnij rożki następującymi składnikami: mozzarellą, sosem pomidorowym, cebulą, papryką i salami.

Obraz

5. Włóż ponownie pizzowe rożki do piekarnika na 5 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie