Zoodlerowe placki ziemniaczane z gulaszem to gotowy przepis na smaczny i prosty obiad dla całej rodziny. Idealny na każdą okazję, dlatego koniecznie musisz go zapisać!?
1. Podziel łopatkę wieprzową na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż ją i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Kiedy już się zarumieni, odstaw na bok.
2. W tym samym garnku połącz: cebulę, czosnek, paprykę słodką i ostrą, kminek mielony oraz przecier pomidorowy.
3. Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanego mięsa, pomidorów krojonych, bulionu, ziela angielskiego i liści laurowych. Gotuj pod przykryciem przez godzinę.
4. W międzyczasie przygotuj placki ziemniaczane. Najpierw zzoodluj ziemniaki, po czym połącz je z: jajkiem, mąką, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
5. Następnie usmaż placki ziemniaczane na rozgrzanym oleju.
6. Po 60 minutach dodaj do garnka paprykę, marchewki i ogórki kiszone. Gotuj całość pod przykryciem przez kolejne 30 minut.
7. Na talerzu ułóż gotowy placek ziemniaczany. Dodaj gulasz węgierski i kolejny placek. Na wierzchu posyp szczypiorkiem. Smacznego!