Zoodlerowe placki ziemniaczane z gulaszem

Zoodlerowe placki ziemniaczane z gulaszem to gotowy przepis na smaczny i prosty obiad dla całej rodziny. Idealny na każdą okazję, dlatego koniecznie musisz go zapisać!?

Obrazek
Pyszności

Nasze placki ziemniaczane nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 1 kg łopatka wieprzowa
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. marchewka
  4. 3 szt. ogórki kiszone
  5. 1 szt. papryka czerwona
  6. sól do smaku
  7. pieprz do smaku
  8. szczypiorek do dekoracji
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżeczka ostra papryka
  11. 1 łyżka kminek mielony
  12. 1 łyżka przecier pomidorowy
  13. 400 g pomidory krojone
  14. 250 ml bulion warzywny
  15. 4-5 szt. ziele angielskie;
  16. 2 szt. liść laurowy

Sposób przygotowania:

1. Podziel łopatkę wieprzową na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż ją i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Kiedy już się zarumieni, odstaw na bok.

Obrazek

2. W tym samym garnku połącz: cebulę, czosnek, paprykę słodką i ostrą, kminek mielony oraz przecier pomidorowy.

Obrazek

3. Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanego mięsa, pomidorów krojonych, bulionu, ziela angielskiego i liści laurowych. Gotuj pod przykryciem przez godzinę.

Obrazek

4. W międzyczasie przygotuj placki ziemniaczane. Najpierw zzoodluj ziemniaki, po czym połącz je z: jajkiem, mąką, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Następnie usmaż placki ziemniaczane na rozgrzanym oleju.

Obrazek

6. Po 60 minutach dodaj do garnka paprykę, marchewki i ogórki kiszone. Gotuj całość pod przykryciem przez kolejne 30 minut.

Obrazek

7. Na talerzu ułóż gotowy placek ziemniaczany. Dodaj gulasz węgierski i kolejny placek. Na wierzchu posyp szczypiorkiem. Smacznego!

Obrazek
Placki ziemniaczane z gulaszem - Pyszności

Wybrane dla Ciebie

O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Pieczenie i gotowanie mięsa. Co jest zdrowsze? Rozwiewamy wątpliwości
Pieczenie i gotowanie mięsa. Co jest zdrowsze? Rozwiewamy wątpliwości
Gdy mam ochotę na burgery, robię te. Zamiast klasycznego kotleta, mają w sobie coś lepszego
Gdy mam ochotę na burgery, robię te. Zamiast klasycznego kotleta, mają w sobie coś lepszego
Była symbolem płodności. Teraz jest sezon, a Polacy nie wiedzą, co z niej zrobić
Była symbolem płodności. Teraz jest sezon, a Polacy nie wiedzą, co z niej zrobić
Ta włoska zupa idealnie sprawdza się na jesienne mrozy. Jest bogata w smaku i rozgrzewająca
Ta włoska zupa idealnie sprawdza się na jesienne mrozy. Jest bogata w smaku i rozgrzewająca
Najzdrowsza ryba według dietetyka. Warto wprowadzić do swojego menu
Najzdrowsza ryba według dietetyka. Warto wprowadzić do swojego menu
Lubi przywierać do garnka. W prosty sposób możesz temu zapobiec
Lubi przywierać do garnka. W prosty sposób możesz temu zapobiec
To brakujące ogniwo między szakszuką a jajecznicą. Odkąd go spróbowałam, jem regularnie
To brakujące ogniwo między szakszuką a jajecznicą. Odkąd go spróbowałam, jem regularnie
Kakao vs. gorąca czekolada. Co lepiej wybrać na jesienny wieczór?
Kakao vs. gorąca czekolada. Co lepiej wybrać na jesienny wieczór?