Pyszne i proste placuszki serowe z jabłkami

Nasze placuszki serowe zostały połączone z jabłkami i był to prawdziwy strzał w 10! Tego przepisu nie może zabraknąć w Twojej kuchni zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g serek śmietankowy
  2. 2 szt. jabłka pokrojone w kostkę
  3. 1,5 łyżeczki cynamon
  4. 2,5 łyżki cukier trzcinowy
  5. 2 szt. jajka
  6. 1 szkl. mąka
  7. 1/2 szkl. mleko
  8. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  9. 2 łyżki olej

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, jajka, cukier trzcinowy, mleko...

Obrazek

2. ...olej, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj kawałki jabłek. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki stwórz małe placuszki i smaż po kilka minut na każdej ze stron.

Obrazek

4. Gotowe placuszki serowe posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu