WAŻNE
TERAZ

Dron nad budynkami rządowymi. Jest komunikat premiera

Placuszki kefirowe z serowym nadzieniem. Puszyste i chrupiące!

Chrupiące placuszki kefirowe z serowym nadzieniem. Przepis na te puszyste pancake z kefiru jest dziecinnie prosty. To najlepszy sposób na usmażenie ich, bez zaczynu.

Obrazek
Małgosia

Trójkątne placuszki z kefiru z serowym nadzieniem - przepis wideo:

Placuszki kefirowe z serowym nadzieniem - składniki:

300 ml kefiru

400 g mąki

5 g soli

5 g proszku do pieczenia

5 g cukru

20 ml oleju

1 szt. jajka

150 g tartego sera

100 g sera mozzarella

30 g pietruszki

30 g szczypiorku

100 ml oleju do smażenia

Jak przygotować placuszki z kefiru, bez zaczynu? - przepis

Do miski wlej kefir, proszek do pieczenia, cukier, sól, olej, jajka i całość wymieszaj. Następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj na jednolitą masę. Gdy zrobi się gęsta zacznij ugniatać ciasto rękami. Odstaw na 30 minut.

Obrazek

Ciasto podziel na pół. Obie części rozwałkuj na płasko. Jedną z nich podziel na trójkąty. Tak jak tnie się pizzę. Całość wysmaruj olejem.

Obrazek

W misce wymieszaj tarty ser, mozzarellę, szczypiorek. Następnie nadzienie rozłóż równomiernie po cieście.

Obrazek

Następnie połóż drugą warstwę ciasta. Zawiń krawędzie ciasta tak, by je zamknąć. Następnie wytnij w niej trójkąty.

Obrazek

Smaż na oleju aż się zarumienią.

Obrazek

Pyszne i chrupiące placuszki z kefiru gotowe! Smacznego

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji