Podudzia z kurczaka z piekarnika

Podudzia z kurczaka połączyliśmy z ziemniakami oraz papryką, otrzymując genialny pomysł na smaczny obiad. Prosty i szybki w przygotowaniu 👍

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 6 szt. podudzia z kurczaka
  2. 3 szt. ziemniaki
  3. 2 łyżeczki rozmaryn
  4. 1/2 szt. czerwona papryka
  5. 2 łyżki sok z cytryny
  6. 3 łyżki oliwa z oliwek
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 1 łyżeczka imbir
  10. 1 łyżeczka curry
  11. 1 łyżeczka słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia pieprzu, soli, imbiru, słodkiej papryki, curry, rozmarynu, oliwy z oliwek oraz soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Ułóż podudzia w formie do pieczenia. Pomiędzy mięsem włóż kawałki ziemniaków i...

Obrazek
Pieczone udka - Pyszności

3. ...plastry czerwonej papryki. Nie zapomnij rozprowadzić na składnikach wcześniej przygotowanej mieszanki.

Obrazek

4. Teraz piecz całość przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka