PrzepisPodwójna tortilla Quesarito

Podwójna tortilla Quesarito

Tym razem mamy dla Ciebie coś z kuchni meksykańskiej i to w podwójnej wersji. Tortilla z takimi dodatkami totalnie zawróci Ci w głowie!

Podwójna tortilla Quesarito
Pyszności

02.10.2019 | aktual.: 09.09.2020 10:05

Składniki:

Mięso

  1. 400 g mielona wołowina
  2. 1 łyżeczka chili
  3. 1/2 łyżeczki mielony kminek
  4. 1 łyżeczka papryka słodka
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Ryż

  1. 200 g biały ryż
  2. 1/2 szt. limonka sok
  3. 2 łyżki świeża kolendra posiekana

Gaucamole

  1. 1/4 szt. czerwona cebula
  2. 1/2 szt. limonka sok
  3. 1 szt. ząbek czosnku
  4. 1/3 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. awokado

Dodatki

  1. 4 szt. pełnoziarnista tortilla
  2. 300 g ser cheddar starty

Sposób przygotowania:

1. Dopraw mięso mielone przy pomocy soli, pieprzu, chili, kminku i papryki słodkiej. Dokładnie wymieszaj i podsmaż na patelni.

Obraz

2. Do ugotowanego ryżu dodaj sok z limonki oraz posiekaną kolendrę. Również wymieszaj.

Obraz

3. Na rozgrzanej patelni umieść tortillę. Na wierzchu rozprowadź ser i przykryj drugą tortillą.

Obraz

4. Ciepłe tortille nafaszeruj przy pomocy podsmażonego mięsa, guacamole i ugotowanego ryżu.

Obraz

5. Teraz wystarczy zwinąć i...

Obraz

6. ...gotowe!

Obraz
Wybrane dla Ciebie