PrzepisDania głównePolędwiczka w cieście francuskim
Polędwiczka w cieście francuskim
Oto kolejny pomysł na genialny obiad w bardzo ciekawym wydaniu. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
14.03.2019 | aktual.: 10.09.2020 10:40
Składniki:
Polędwica
- 1 szt. polędwica wieprzowa
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz grubo mielony
Pozostałe składniki
- 1 łyżeczka tymianek suszony
- 8 szt. szynka parmeńska plastry
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. jajko do posmarowania
- 1/3 szkl. czerwone wino
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 20 g masło
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 200 g pieczarki zetrzyj na tarce
- 100 g pasztet wieprzowy lub drobiowy
- 2 szt. szalotka
- 2 szt. ząbki czosnku
Sposób przygotowania: