Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie to nasz pomysł na dzisiejszy obiad. Po prostu palce lizać ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g polędwiczka wieprzowa
  2. 1 łyżka papryka czerwona
  3. 4 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 4 łyżki masło
  7. 200 g pieczarki
  8. 4 szt. ząbki czosnku
  9. 1 łyżeczka musztarda dijon
  10. 1 łyżka mąka pszenna
  11. 400 ml bulion drobiowy

Sposób przygotowania:

1. Polędwiczki wieprzowe dopraw z obu stron solą, pieprzem i czerwoną papryką.

Obrazek

2. Następnie podsmaż na maśle.

Obrazek

3. Zdejmij z patelni podsmażone kawałki mięsa. Następnie umieść na niej pieczarki, czosnek, musztardę i bulion.

Obrazek

4. Po chwili dodaj podsmażone kawałki mięsa i duś pod przykryciem przez 15 minut.

Obrazek

5. Na koniec dodaj do wywaru z patelni mąkę. Pamiętaj jednak o tym, że do miski z mąką należy dodać łyżkę wywaru i połączyć. I dopiero w takiej formie dodać na patelnię.

Obrazek

6. Gotowe danie możesz posypać posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu