Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie to nasz pomysł na dzisiejszy obiad. Po prostu palce lizać ❤️
Pyszności
Składniki:
500 g polędwiczka wieprzowa
1 łyżka papryka czerwona
4 łyżki natka pietruszki posiekana
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
4 łyżki masło
200 g pieczarki
4 szt. ząbki czosnku
1 łyżeczka musztarda dijon
1 łyżka mąka pszenna
400 ml bulion drobiowy
Sposób przygotowania:
1. Polędwiczki wieprzowe dopraw z obu stron solą, pieprzem i czerwoną papryką.
2. Następnie podsmaż na maśle.
3. Zdejmij z patelni podsmażone kawałki mięsa. Następnie umieść na niej pieczarki, czosnek, musztardę i bulion.
4. Po chwili dodaj podsmażone kawałki mięsa i duś pod przykryciem przez 15 minut.
5. Na koniec dodaj do wywaru z patelni mąkę. Pamiętaj jednak o tym, że do miski z mąką należy dodać łyżkę wywaru i połączyć. I dopiero w takiej formie dodać na patelnię.