Pomarańczowa rolada biszkoptowa

Biszkoptowy deser z ukrytą pomarańczą z pewnością skradnie Wasze serca ? Skąd to wiemy? Sami to przeżyliśmy ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pomarańcza
  2. 60 g cukier
  3. 4 łyżki olej
  4. 8 łyżek mleko
  5. 50 g mąka
  6. 150 g śmietanka 30%
  7. 2 łyżki cukier puder
  8. 3-4 szt. białka

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem.

Obrazek

2. Następnie połącz olej i mleko. Po chwili dodaj mąkę.

Obrazek

3. Przy pomocy szpatułki dodaj wcześniej ubite białka.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie ubij ze sobą śmietankę oraz cukier puder.

Obrazek

6. Na ostudzonym biszkopcie umieść krem. Następnie w poziomym rzędzie ułóż obrane pomarańcze. Zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser