PrzepisDeseryPomarańczowa rolada biszkoptowa

Pomarańczowa rolada biszkoptowa

Biszkoptowy deser z ukrytą pomarańczą z pewnością skradnie Wasze serca ? Skąd to wiemy? Sami to przeżyliśmy ?

Pomarańczowa rolada biszkoptowa
Pyszności

27.03.2019 | aktual.: 18.03.2024 13:00

Składniki:

  1. 3 szt. pomarańcza
  2. 60 g cukier
  3. 4 łyżki olej
  4. 8 łyżek mleko
  5. 50 g mąka
  6. 150 g śmietanka 30%
  7. 2 łyżki cukier puder
  8. 3-4 szt. białka

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem.

Obraz

2. Następnie połącz olej i mleko. Po chwili dodaj mąkę.

Obraz

3. Przy pomocy szpatułki dodaj wcześniej ubite białka.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie ubij ze sobą śmietankę oraz cukier puder.

Obraz

6. Na ostudzonym biszkopcie umieść krem. Następnie w poziomym rzędzie ułóż obrane pomarańcze. Zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie