Biszkoptowy deser z ukrytą pomarańczą z pewnością skradnie Wasze serca ? Skąd to wiemy? Sami to przeżyliśmy ?
Pyszności
27.03.2019 | aktual.: 18.03.2024 13:00
Składniki:
3 szt. pomarańcza
60 g cukier
4 łyżki olej
8 łyżek mleko
50 g mąka
150 g śmietanka 30%
2 łyżki cukier puder
3-4 szt. białka
Sposób przygotowania:
1. Ubij białka z cukrem.
2. Następnie połącz olej i mleko. Po chwili dodaj mąkę.
3. Przy pomocy szpatułki dodaj wcześniej ubite białka.
4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
5. W międzyczasie ubij ze sobą śmietankę oraz cukier puder.
6. Na ostudzonym biszkopcie umieść krem. Następnie w poziomym rzędzie ułóż obrane pomarańcze. Zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Wstaw do lodówki na 3 godziny.