"Pomarańczowy puch" - idealny deser, którym możesz popisać się przy każdej okazji. Pyszności!

"Pomarańczowy puch" to pyszny i pięknie wyglądający deser, którym możesz popisać się przy większości okazji. Co więcej, przygotujesz go w zaledwie kilka minut! Osobiście jestem wielką fanką takiego typu deserów. "Pomarańczowy puch" to także źródło białka, ponieważ zawiera sporo serka wiejskiego. Jest to idealna alternatywa dla zajętych osób, ponieważ gotowe desery można włożyć do lodówki i zjeść je następnego dnia. Jedynym sekretem tego przepisu jest dobre zmiksowanie sera wiejskiego na jednolitą i kremową masę. Bierzmy się więc do pracy!

Obrazek
Ala Krauzowicz
orange-fluff-2

Składniki:

  • 45 dag serka wiejskiego
  • 1 paczka galaretki pomarańczowej
  • bita śmietana w sprayu
  • 2 puszki pomarańczy pokrojonych w kostkę

Sposób przygotowania:

1. Przełóż serek wiejski do blendera i miksuj tak długo, aż będzie gładki.

2. Przełóż zmiksowany ser wiejski do dużej miski i dodaj do niego opakowanie suchej galaretki pomarańczowej. Dokładnie wymieszaj, aż serek dobrze połączy się z galaretką.

3. Dodaj do miski trochę bitej śmietany i ponownie dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

4. Do przygotowanej masy dodaj pomarańcze z puszki.

5. Przełóż gotową masę do mniejszych miseczek i włóż je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.

6. Gotowe desery podawaj z bitą śmietaną oraz pokrojonymi plastrami pomarańczy.

Smacznego!

Orange-Fluff-Dessert
Wybrane dla Ciebie
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni