PrzepisŚniadaniePomidorowe bułeczki

Pomidorowe bułeczki

Pomidorowe bułeczki
Pyszności

16.04.2021 08:00, aktual.: 20.09.2023 15:12

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem przychodzimy z przepisem na przepyszne pomidorowe bułeczki. Nie sposób oderwać od nich wzroku, a ich smak jest po prostu wyjątkowy.

Przygotowanie naszych bułeczek było możliwe dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

Rozczyn

  1. 20 g świeże drożdże
  2. 150 ml mleko ciepłe
  3. 2 łyżki mąka pszenna razowa
  4. 1 łyżka cukier

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. pomidory sparzone i obrane ze skórki
  2. 2 szt. jajka
  3. 500-550 g mąka pszenna razowa

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania rozczynu, po czym odstaw go na 15 minut. Następnie użyj blendera i połącz w nim: sparzone i obrane ze skórki pomidory, jajka i sól.

Obraz

2. Czas połączyć w misce mąkę razową, rozczyn oraz mieszankę z blendera.

Obraz

3. Po uzyskaniu konsystencji ciasta, przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

Obraz

4. Po tym czasie podziel ciasto na mniejsze kawałki.

Obraz

5. Każdy element rozwałkuj i spleć jak na zdjęciu poniżej. Bułeczki w takiej formie odstaw na 45 minut, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp.160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz