Pomidorowe bułeczki

Tym razem przychodzimy z przepisem na przepyszne pomidorowe bułeczki. Nie sposób oderwać od nich wzroku, a ich smak jest po prostu wyjątkowy.

Obrazek
Pyszności

Przygotowanie naszych bułeczek było możliwe dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

Rozczyn

  1. 20 g świeże drożdże
  2. 150 ml mleko ciepłe
  3. 2 łyżki mąka pszenna razowa
  4. 1 łyżka cukier

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. pomidory sparzone i obrane ze skórki
  2. 2 szt. jajka
  3. 500-550 g mąka pszenna razowa

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania rozczynu, po czym odstaw go na 15 minut. Następnie użyj blendera i połącz w nim: sparzone i obrane ze skórki pomidory, jajka i sól.

Obrazek

2. Czas połączyć w misce mąkę razową, rozczyn oraz mieszankę z blendera.

Obrazek

3. Po uzyskaniu konsystencji ciasta, przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

Obrazek

4. Po tym czasie podziel ciasto na mniejsze kawałki.

Obrazek

5. Każdy element rozwałkuj i spleć jak na zdjęciu poniżej. Bułeczki w takiej formie odstaw na 45 minut, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp.160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟