Ta przekąska przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Tym razem w głównej roli wystąpi pomidor, którego zapiekliśmy z parmezanem. W łatwy i szybki sposób uzyskaliśmy genialne danie, któremu wręcz nie sposób odmówić. Naprawdę same pyszności.
Pyszności
Składniki:
3 szt. pomidory
1 szkl. parmezan
3 łyżki oregano
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
3 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Pomidory przekrój na pół.
Połówki pomidorów - Pyszności
2. Warzywa ułóż na papierze do pieczenia i każdą połówkę posyp parmezanem.
3. Następnie dopraw je przy pomocy przypraw: soli, pieprzu oraz oregano.
4. Warzywa skropl przy pomocy oliwy z oliwek.
5. Piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku.