Pomidory zapiekane z serem

Ta przekąska przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Tym razem w głównej roli wystąpi pomidor, którego zapiekliśmy z parmezanem. W łatwy i szybki sposób uzyskaliśmy genialne danie, któremu wręcz nie sposób odmówić. Naprawdę same pyszności.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pomidory
  2. 1 szkl. parmezan
  3. 3 łyżki oregano
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 3 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

1. Pomidory przekrój na pół.

Obrazek
Połówki pomidorów - Pyszności

2. Warzywa ułóż na papierze do pieczenia i każdą połówkę posyp parmezanem.

Obrazek

3. Następnie dopraw je przy pomocy przypraw: soli, pieprzu oraz oregano.

Obrazek

4. Warzywa skropl przy pomocy oliwy z oliwek.

Obrazek

5. Piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek
6. I to wszystko!

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy