12 najpyszniejszych przepisów na gołąbki w różnych odsłonach, które pokocha cała rodzina

Gołąbki to coś, co kochają chyba wszyscy. Okazuje się, że nawet pozornie znane danie może czasem zaskoczyć nas swoją odsłoną.

Obrazek
Ewa

#1 Gołąbki w panierce

Chrupiąca panierka i pyszne wnętrze? Połączenie po prostu idealne!

Obrazek

#2 Gołąbki owinięte boczkiem

Prawdziwie mięsna uczta! Na samą myśl cieknie ślinka.

Obrazek

#3 Zapiekane gołąbki w kapuście

Sos pomidorowy i kapusta włoska to recepta na naprawdę udane gołąbki.

Obrazek

#4 Gołąbki gotowane na parze

Inna forma przyrządzenia, a smak dalej obłędny!

Obrazek

#5 Gołąbki w sosie pomidorowym

Najbardziej klasyczna i tradycyjna odsłona. Takie wszyscy lubią najbardziej.

Obrazek

#6 Gołąbki bez ryżu

Gołąbki bez ryżu? Jak to tak? Normalnie- pysznie!

Obrazek

#7 Gołąbki w kształcie ślimaka

Trochę inna forma, zawsze miła odmiana :)

Obrazek

#8 Gołąbki bez zawijania

Banalnie prosty przepis, który możesz wykonać razem ze swoim dzieckiem.

Obrazek

#9 Gołąbki z kaszą gryczaną

Nie tylko ryż! Pokochasz te gołąbki od pierwszego kęsa.

Obrazek

#10 Gołąbki bez zawijania z patelni

Zawijanie gołąbków to coś, czego nie cierpię! Wtedy sięgam po ten przepis ;)

Obrazek

#11 Gołąbki po meksykańsku

Takiego połączenia jeszcze nie jadłeś! A jak już spróbujesz- zrobisz te gołąbki na pewno nie raz!

Obrazek

#12 Gołąbki ziemniaczane

Wyjątkowy przepis babci Klementyny. A babcie wiedzą, co robią :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba