14 pysznych inspiracji na pizzę w klasycznym i mniej typowym wydaniu

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To idealna okazja do świętowania! Mamy dla Ciebie kilka przepisów, które idealnie się do tego sprawdzą.

Obrazek
Ewa

#1 Pizza w formie bochenka

Szybki przepis na pyszną pizzę? Wchodzę w to!

Obrazek

#2 Pizza z chleba tostowego w wydaniu mini

Brak czasu na przygotowanie ciasta, droga do sklepu zasypana, a żołądek domaga się pizzy? Mamy rozwiązanie.

Obrazek

#3 Ravioli pizza

Bardziej włosko już się chyba nie dało. Pierożki o smaku pizzy to coś, co zrobisz na pewno nie raz.

Obrazek

#4 Pizza na zakręconym spodzie

Pizza w takim wydaniu prezentuje się naprawdę świetnie.

Obrazek

#5 Pizza Stromboli

Stromboli to nic innego jak... zwijana pizza! Taki rulonik zniknie w kilka minut.

Obrazek

#6 „Pizza” na spodzie z cukinii

Oryginalne wydanie pizzy, które pozwoli podać ją w nieco lżejszej wersji.

Obrazek

#7 Walentynkowa pizza w kształcie serca

Walentynki coraz bliżej, ale swoją miłość możesz pokazywać każdego dnia. Najlepiej z pomocą pizzy ;)

Obrazek

#8 Pizza na patyku

Wygląda super, smakuje jeszcze lepiej. To świetny pomysł na słoną przekąskę.

Obrazek

#9 Pizza z serowymi paluszkami

Im więcej sera, tym lepiej. Jeśli wyznajesz tę zasadę, to ta pizza zdecydowanie przypadnie Ci do gustu.

Obrazek

#10 Pizza na ziemniaczanym spodzie

Pizza na ziemniaczanym spodzie to nasza najnowsza kombinacja, w której zakochaliśmy się bez pamięci.

Obrazek

#11 Podpłomyk czyli pizza z patelni

Wystarczy zwykła patelnia, żeby przygotować pyszną pizzę.

Obrazek

#12 Zakręcona pizza z pulpetami

Zakręcoa pizza i pulpety to połączenie zdecydowanie idealne.

Obrazek

#13 Pizza warkocz z wołowiną

Niby jak chałka, ale nie do końca. Warto spróbować!

Obrazek

#14 Tęczowa pizza

Dużo warzyw, mnóstwo kolorów- aż chce się jeść.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów