16 obłędnie pysznych przepisów na zapiekanki. Sprawdzą się zarówno na obiad, jak i kolację

Zapiekanki to coś, co kochamy. Można w nich schować naprawdę sporo składników. Idealny pomysł na kolacje dla całej rodziny.

Obrazek
Ewa

#1 Zapiekanka z cukinii z klopsami

Cukiniowe paski i okragłe pulpety prezentują się naprawdę smakowicie.

Obrazek

#2 Zapiekanka ziemniaczana z szynką, serem i papryką

Zapiekanka w formie tortu? To musi być hit.

Obrazek

#3 Zapiekanka z kurczakiem w śmietankowym sosie

Idealnie kremowy sos świetnie komponuje się z kurczakiem , suszonymi pomidorami i cukinią.

Obrazek

#4 Zapiekanka ziemniaczana z żółtą szparagówką

Zapiekanka z fasolką szparagową to coś, co od razu skradło nasze serca. Sekret tkwi w odpowiedniej proporcji przypraw.

Obrazek

#5 Zapiekanka ze szpinakiem i indykiem

Pyszne, proste i ładnie prezentuje się na talerzu- to sekret udanego obiadu i naszej zapiekanki!

Obrazek

#6 Zapiekanka z kapusty a’la gołąbki

Gołąbki czy zapiekanka? A po co wybierać! To danie łączy dwie pyszne potrawy.

Obrazek

#7 Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią

Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią to gotowa receptura na udany obiad za każdym razem. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia!

Obrazek

#8 Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem

Boczek, ser i ziemniaki to trio, którego nie da się nie lubić.

Obrazek

#9 Zapiekanka ziemniaczana pod jajkami

Zapiekanka ziemniaczana pod jajkami w kremowym wydaniu to nasza tajna receptura na udany obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek

#10 Tęczowa zapiekanka warzywna

Taka zapiekanka to idealny sposób na przemycenie do swojej diety dodatkowej porcji warzyw.

Obrazek

#11 Zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem

Prezentuje się super, a smakuje jeszcze lepiej. Kalafior to świetny składnik zapiekanki.

Obrazek

#12 Zapiekanka z bakłażanem i kurczakiem

Kolorowa, paprykowa, sycąca zapiekanka to patent na pyszny obiad.

Obrazek

#13 Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i serem

Trochę zapiekanka, a trochę lazania, tylko w ziemniaczanej wersji. Palce lizać!

Obrazek

#14 Zapiekanka makaronowa a’la carbonara

Carbonara w formie tortu? Idealny prezent dla fana makaronów.

Obrazek

#15 Zapiekanka naleśnikowa

Czy są tutaj fani naleśników? Jeśli tak, to koniecznie zapiszcie sobie ten przepis!

Obrazek

#16 Ryżowa zapiekanka pod grzankami

Warzywa, ryż, kurczak i... grzanki? Brzmi niestandardowo, ale smakuje pysznie!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej