WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Arbuzowy poncz z cytryną, limonką, sokiem i alkoholem - napój, który idealnie sprawdzi się w lato

Jeżeli lubisz arbuza, to znajdujesz się w idealnym miejscu. Jako że lubimy eksperymentować, dzisiaj zobaczysz bardzo ciekawy sposób na wykorzystanie arbuza. Wykonamy z niego pyszny poncz tyko dla dorosłych.

Obrazek
Pyszności

Dlaczego tylko dla dorosłych? Ponieważ będzie zawierał alkohol. W związku z tym świetnie sprawdzi się na grillowaniu ze znajomymi bądź imprezach na ogrodzie.

Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się do pracy. Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. arbuz
  2. 2 szt. cytryna
  3. 2 szt. limonka
  4. 200 ml sok z ananasa
  5. 230 ml sok z żurawiny
  6. 230 ml wódka o smaku mango
  7. czysta wódka według uznania
  8. kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Odetnij górę arbuza, a następnie za pomocą łyżki wydrąż jego środek. Pamiętaj, aby odłożyć do miski wydrążony miąższ.
2. Wydrążony miąższ przełóż do durszlaka, a pod durszlakiem ustaw miskę. Dokładnie ugnieć miąższ oraz wyciśnij go za pomocą rąk tak, aby sok z miąższu znalazł się w misce.
3. Powstały sok odcedź przez sitko, aby pozbyć się z niego pestek.
4. Przekrój cytryny i limonki w plastry, a następnie włóż je do wydrążonego arbuza.
5. Do arbuza wlej sok z arbuza, sok z ananasa, sok z żurawiny, wódkę o smaku mango oraz czystą wódkę. (ilość czystej wódki według twojego własnego uznania - jeżeli chcesz, aby poncz był mocniejszy, wlej więcej wódki)
6. Na koniec włóż do arbuza sporą ilość kostek lodu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz pić poncz za pomocą słomki bezpośrednio z arbuza lub przelać poncz do szklanek.
7. Miłej degustacji!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser